Leon Winkel en Adwin van der Aa .
Leon Winkel en Adwin van der Aa . Simon Dirks.

Eleven Wine & Food in Wierden: shared dinner met heerlijke wijn

Zakelijk

WIERDEN – Gastvrij én ongedwongen genieten, in een omgeving waar je je thuis waant. Dat kan in Wierden bij Eleven Wine & Food, sinds 2020 gevestigd aan de Nijverdalsestraat op – je raadt het al – nummer 11. Het voor Wierden unieke verwarmde terras lonkt, zelfs in deze nog wat frissere meimaand. Of neem binnen plaats aan een tafeltje voor twee of meer personen. Laat je culinair verrassen op basis van het populaire shared dining, waarbij je gezamenlijk meerdere gerechtjes voorgeschoteld krijgt.

Eleven biedt Wierden een heerlijke en zeer uitgebreide wijnbar en een royaal assortiment van (speciaal)bieren. Ook de cocktails zijn geliefd en gewild. De lockdowns en restricties van de overheid zorgden voor een lastige start, maar inmiddels is Eleven een gevestigde naam. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel.

Sinds kort is Leon Winkel de chefkok. Hij zit bijna veertig jaar in het vak en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in onder meer toprestaurants in Den Haag, op Bonaire en in Deventer. Zijn specialiteit ligt bij vis: “deze gerechten bieden ongekend veel mogelijkheden”. De menukaart is daarom vernieuwd en uitgebreid, los van de zalm, gamba en kabeljauw kan er bijvoorbeeld een hele vis voorgeschoteld worden. “Natuurlijk blijven de vleesgerechten ook, malse eendenborst is echt een aanrader. Fine dining en shared dining, dat is wat Eleven biedt!”

Adwin van der Aa zwaait sinds januari als manager de scepter over het etablissement. Hij is sommelier, zodat bij elke spijssoort altijd een passende wijn wordt geschonken. “Als wijnbar bieden we iedereen bovendien een heerlijke avond uit. Blijf na het diner rustig borrelen; lekker ontspannen, het kan gewoon!” Naast talloze wijnsoorten, is Eleven ook het adres voor diverse speciale biersoorten en cocktails. “Zo gaat de beleving na het eten door, je bent tot middernacht welkom op ons verwarmde terras of in ons restaurant!”

De eigenaar van Eleven spreidt overigens de vleugels verder uit in Wierden. Zo is vorige maand de aankoop van Gasterij de Oale Marckt beklonken. De naastgelegen horecagelegenheid wordt tot en met deze week nog bestierd door Mark en Marloes Rutgers. Na Moederdag gaan de deuren echter voor onbepaalde tijd dicht. Als eerste gaat het nieuwe Blend aan de overzijde van het horecaplein naar verwachting deze maand open voor het publiek.