Afbeelding

Merle Bouwmeester pakt brons tijdens turnweekend in België

Sport en vrije tijd

WIERDEN/VERVIERS – SVOD-turnster Merle Bouwmeester uit Wierden kreeg afgelopen weekend in het Belgische Verviers brons omgehangen voor de categorie juniors level 1. Ze nam deel aan het internationale turntoernooi aldaar.

Vrijdag vertrok een bus met SVOD-turnsters naar de Belgische Ardennen waar het 29e internationale turntoernooi werd georganiseerd. Voor SVOD was het de negentiende keer dat turnvereniging afreisde naar de zuiderburen. Andere deelnemers kwamen onder meer uit Italië, Oostenrijk, Dubai, Luxemburg, Tsjechië en België.

Na een voorspoedige reis , werd er vrijdag gestart met de podiumtraining, waar de turnsters van SVOD opvielen in hun oranje trainingspakjes. Na de podiumtraining reden ze naar Spa waar hun onderkomen was voor dit weekend. De volgende ochtend moesten de dames weer vroeg terug zijn in de wedstrijdzaal waar de ‘jeunesse’ en de ‘juniors’ de wedstrijd openden. In de tweede wedstrijd was het de eer aan de ‘Benjamines’ en een tweede deel ‘jeunesse’. In de derde wedstrijd traden de ‘seniors’ aan en de wedstrijddag werd afgesloten met de ‘juniors level 1’.

In het teamresultaat kwam SVOD te kort voor het podium. Maar individueel waren er wel top acht klasseringen voor Romy Markvoort Renna Alebate en Lina Ilkay, terwijl Merle Bouwmeester het brons kreeg omgehangen bij de categorie ‘juniors level 1’. De lange wedstrijddag werd feestelijk afgesloten, waarna de turnsters de volgende dag moe maar voldaan huiswaarts keerden na dit enerverend en leerzame weekend.

Brons voor Merle Bouwmeester.
Afbeelding