Afbeelding

Enterrun: toertocht voor mensenmet beperking op zijspanmotoren

Algemeen

ENTER – De Enterse Motor Club (EMC) organiseert op 18 mei voor de 37e keer de Enterrun. Dit is een toerrit, speciaal voor mensen met een beperking. Zij mogen deze rit plaats nemen in een zijspan en zo door de omgeving toeren.

Er komen zo’n 35 zijspanrijders vanuit het hele land naar Enter om de passagiers een leuke dag te bezorgen. De EMC heeft een kleine driehonderd leden, maar omdat er maar enkele leden zijn met een motor met zijspan, komen er zijspanrijders uit het hele land naar Enter om dit evenement mogelijk te maken. Een aantal neemt daarbij zijn of haar partner mee, die dan tijdens de run achter op de motor plaatsneemt, om op deze wije ruimte te maken voor de passagier.

De Enterrun start om 10.00 uur bij het ‘t Kluphoes aan de Krompatte te Enter. De colonne rijdt dan in een rustig tempo, onder begeleiding van verkeersregelaars, door het Twentse land. Tijdens de ochtendroute is er een pauze bij restaurant De Poppe te Markelo. Na het tweede deel van de ochtendroute komt de colonne weer terug in Enter, waar ze hartelijk wordt ontvangen bij Bistro T-Bone voor een warme maaltijd.

Na de middagpauze leidt de route door Noordoost Twente, waarbij de passagiers zich tijdens de stop kunnen vermaken in de (overdekte) speeltuin van Café-Restaurant Morskieft te Reutum. Zodra de passagiers zijn uitgespeeld, gaat de route verder over kleine weggetjes terug naar Enter, waar de dag wordt afgesloten met koffie en broodjes bij ‘t Kluphoes van de EMC.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding