Lars van Putten in actie voor SVZW.
Lars van Putten in actie voor SVZW. Henk Steen.

SVZW boekt overwinning namatig duel tegen RKZVC: 3-1

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Voor het eerste van SVZW stond op de warme zaterdagmiddag op sportpark Het Lageveld te Wierden de ontmoeting met de mannen uit Zieuwent op het programma. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bunyamin Kaya.

Zoals verwacht werd het initiatief aan de thuisclub overgelaten, hetgeen in de vijfde minuut resulteerde in een enorme kans voor Yessin Maskoul. Het leverde slechts een corner op. In de negende minuut reeds de eerste gele kaart: RKZVC speler Sjors Storkhorst was de klos na een charge op Bas ter Hogt. Eenrichtingsverkeer leidde tot een kopbal van Yessin Maskoul en Frank Smit, beide aanvallers mikten te hoog en het overwicht werd dus niet uitgedrukt in doelpunten. Dat veranderde in de 29e minuut toen de gastheren een mooie aanval opzetten en topscorer Frank Smit met een prachtig schot afrondde: 1-0. Twee minuten later was diezelfde Smit opnieuw succesvol toen de aanval over drie schijven leidde tot de 2-0.

Er lagen meerdere goals in het verschiet, maar gemakzucht ontstond bij de Zwaluwen. Dat werd in de 39e minuut pijnlijk duidelijk, toen RKZVC zomaar de 2-1 mocht aantekenen. Dit na enorm geklungel achterin, waarvan Sjors Storkhorst dankbaar profiteerde. Volkomen onnodig natuurlijk en in de veertigste minuut deed Frank Smit iets terug door op de lat te koppen. Nadat Yessin Maskoul nog voorlangs kopte in de blessuretijd van de eerste helft, werd de rust bereikt bij een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg, geen verhouding tot het enorme overwicht.

Na de thee was het Frank Smit die ontbrak, hij raakte opnieuw geblesseerd. Tom ter Hogt verving hem en ook RKZVC-coach Arjen Nijman had gewisseld, hij bracht Thijs van Ostaijen voor Thieme Terhaerdt. Na vijf minuten in dat tweede bedrijf schoot Jasper Groothuis de 3-1 binnen, na prima aangeven van Yessin Maskoul. De marge weer op twee en menigeen verwachtte toch een uitslag die recht deed aan de Wierdense overmacht. Tweede wissel bij de opponent in de 58e minuut: Tristan Krabbenborg erin, naamgenoot Jord Krabbenborg eruit. Meteen na die wissel schoot Bas ter Hogt rakelings naast, terwijl in de 62e minuut Yessin Maskoul de kans kreeg op de 4-1, helaas bleek zijn inzet te slap.

Ook de vrije trap van SVZW aanvoerder Robin de Jong op zo’n 25 meter was niet doeltreffend, want naast en daarop volgde een dubbele wissel bij de gasten: Siebe Klein Goldewijk en Remco van Leeuwen mocht gaan douchen, voor hen kwamen Bob te Molder en Jaco Klein Goldewijk. SVZW trainer Frank Eeftink wisselde in de 70e minuut Yessin Maskoul voor Jesper Middelkamp, de gasten in de 74e minuut door Sjors Storkhorst te vervangen voor Mart Gebbinck. Een kwartier voor tijd schoot Tijn Hoenderboom nog voorlangs het Wierdense doel, werd Lars van Putten nog gewisseld voor Thijs Koopman en sleepte de wedstrijd zich naar het einde, waarbij de thuisploeg vlak voor tijd tot tweemaal toe nog dichtbij 4-1 was, maar de eindstand bepaald werd op 3-1, gezien de verhoudingen een mager resultaat.