Het team van Kids&Co voorziet haar klanten van eerlijk en deskundig advies.
Het team van Kids&Co voorziet haar klanten van eerlijk en deskundig advies.

Kids&Co al 25 jaar het adres voor kids en teens

Zakelijk

BORNE – De nieuwste collectie hangt al weer in de rekken bij Kids&Co aan de Nieuwe Kerkstraat in Borne. Al 25 jaar kunnen kinderen en teens er terecht voor de vele stoere sporty merken. “We proberen elk seizoen weer een te gekke collectie samen te stellen voor de jeugd”, zegt eigenaresse Anita van Stein Callenfels.

De rekken zijn weer gevuld met kleding in de meest vrolijke kleuren. Vooral veel felle kleuren, maar ook pastel. “We hebben een heel kleurenpalet in de winkel hangen. Wij weten al een half jaar van tevoren wat de trends zijn. Nu is er vooral veel loose fit, vooral de jeans”, geeft Anita aan. In de grote winkel van 200 vierkante meter is er volop keus in baby-, kinder- en tienermode tot en met maat 188. “Bij de meeste kinderkledingwinkels houdt het op bij maat 176. Lang niet alle tieners willen dan al naar een winkel voor volwassenkleding. Wij hebben vele merken die doorlopen naar de volwassenlijn.”

Bij Kids&Co kan je namelijk terecht voor betaalbare merken, maar ook de wat luxere merken ontbreken niet. Je vindt veel sport casual brands in onze store zoals Black Bananas, Touzani, Fila, Champion, Malelions, Daley Blind en de Memphis collectie die meerdere keren per jaar een collectie uitbrengen. “Waar meisjes elke week wel willen winkelen, worden jongens steeds mee merkbewust. Ze weten wat ze willen en komen tieners komen regelmatig alleen naar onze winkel.”

Deskundig advies

De dames bij Kids&Co zijn specialisten op het gebied van mode. Ze hebben al 40 jaar ervaring in de modebranche. Anita werkte 21 jaar bij dames- en herenmodezaak Tiekes in Hengelo. “Ik deed daar zoveel en met enorm veel plezier. Ik zou het liefst iets voor mezelf beginnen. En in Borne had je toen nog niet veel kinderkledingzaken. Dus die keuze was makkelijk.” En nog steeds werkt ze met veel plezier in de kledingbranche, samen met haar collega’s. “Het werk is heel gevarieerd: van inkoop tot het aankleden van de etalage, het inhangen van de nieuwe collectie en onze klanten voorzien van eerlijk en deskundig advies.”

Daarin zit ook het grote onderscheid ten opzichte van webshops. “Je hoeft bij ons geen tien broeken passen, voordat je ene goed zitten model hebt. Met onze ervaring zien we welk model je nodig hebt”, geeft Anita aan. “Je kan bij ons de stoffen voelen en kledingstukken makkelijker combineren doordat je ze meteen bij elkaar kan houden. Mixen met merken doe je online niet zo snel. En nog een voordeel: je hebt meteen je nieuwe outfit in handen. Niets geen gedoe met pakketjes die terug moeten worden gebracht.”

Social media

Klanten komen dan ook van heinde en verre met hun kroost om ze in het nieuw te steken. Klanten komen uit onder meer Enschede, Kampen en Dedemsvaart. “Veel kinderkledingwinkels in de omgeving zijn al gestopt, terwijl hier in Borne nog veel eigen winkels zitten. Op vrijdagavond hebben we koopavond tot 21.00 uur, dus je hoeft geen rekening te houden met de volgende dag weer naar school. En we hebben geen betaald parkeren, dus dat scheelt ook weer.”

De enthousiaste eigenaresse geeft aan dat er ook wel een hoge gunfactor is. “In coronatijd hebben we er wel extra hard voor moeten werken. We hebben ons uit de naad gewerkt met allerlei filmpjes. Dan merk je dat dat belangrijk is en blijft. Social media kan je niet meer wegdenken. We zijn geen webshop, dat willen we ook niet zijn. Maar we hebben wel een website en doen veel op social media.”

Ballenbak

Ouders die even rustig rond willen kijken voor hun kroost kunnen dat in alle gemak doen. In de winkel is een mooie ballenbak, waar de kinderen tussen het passen door zich lekker kunnen uitleven. “Jij kunt dus rustig tussen de kleding snuffelen of even wat advies vragen.”

Het 25-jarig jubileum is groots gevierd met feestweek, voor klant en personeel. “We hebben het goed gevierd”, zegt Anita blij. “Maar we maken er geregeld een feestje van. We hebben regelmatig winacties, dus houdt onze social mediakanalen in de gaten.”