Stephan Altena mag deze maand in de opvallende IKBINDR-bus rijden.
Stephan Altena mag deze maand in de opvallende IKBINDR-bus rijden. Simon Dirks.

‘IKBINDR’-bus rijdt in Wierden:investeren in om- of bijscholing

Algemeen

WIERDEN – Wellicht heb je ‘m al gezien: die opvallende gele bus met daarop groot de kreet ‘IKBINDR’. De bus is vooral bedoeld als ludieke uiting, om de mogelijkheden van ‘IKBINDR’ te promoten. Want wat is dat het nou eigenlijk? Stephan Altena, accountmanager bedrijven in de gemeente Wierden, heeft de bus – en daarmee de promotie van het Twentse project – de gehele maand april onder zijn hoede.

Het doel van ‘IKBINDR’ is met name om te investeren in talenten en vakmensen, waarbij goed werkgeverschap wordt gestimuleerd. Altena richt zich deze maand met name op werkgevers, om hen wakker te schudden welke financieel aantrekkelijke mogelijkheden er zijn vanuit het project. “Het Twents Fonds voor Vakmanschap maakt het mogelijk om medewerkers een opleiding te bieden. Dat Dat kan bijscholing zijn binnen hun eigen vakgebied, maar het kan ook als opstap gelden voor omscholing. Je kan een persoonlijke cheque aanvragen, waarmee vijftig procent van de scholingskosten gedekt worden. Er geldt wel een maximum van 2.500 euro per cheque.”

Het project biedt dus kansen om een stap te maken in ontwikkeling, met als doel het versterken van de positie op de arbeidsmarkt én het sterk en vitaal houden van de economie in Twente. De eerste stap die na de aanmelding wordt gezet is een loopbaangesprek met een loopbaanconsulent.

“Het project ‘IKBINDR’ is er voor zowel werknemers als werkgevers”, duidt Altena. “Ondernemers kunnen zo samen investeren in scholing van eigen medewerkers. De ondernemer hoeft echter niet het volle pond te betalen, maar ondersteunt zo wel de ontwikkeling van personeelsleden. En dat betaamt goed werkgeverschap, je bent dan als het ware ambassadeur van ‘Leven Lang Ontwikkelen’.”

Altena weet dat dit ook kan betekenen dat soms voor een andere richting wordt gekozen. “Het draait er tenslotte om dat je als medewerker van een bedrijf lekker in je vel zit. Wellicht is er binnen de huidige organisatie een leuke werkplek. Is dat niet mogelijk, dan biedt omscholing kansen om elders je passie te vinden. Maar doordat je werkt aan een vernieuwende uitdaging, ben je gemotiveerd en zul je je huidige werkzaamheden ook met meer plezier afronden. Daar heeft de werkgever ook meer baadt bij.”

Deze hele maand rijdt de opvallende ‘IKBINDR’-bus rond in de hele gemeente Wierden. Altena bezoekt daarbij zoveel mogelijk bedrijven in alle sectoren. “Door ervaringsverhalen te delen willen we de aantrekkelijke mogelijkheden die het fonds biedt vooral breed kenbaar maken.” Nieuwsgierig geworden, check dan www.ikbindr.nl voor meer info.