Jesse Nijkamp van Enter Vooruit.
Jesse Nijkamp van Enter Vooruit. Henk Pluimers

Treurige nederlaag voor Enter Vooruittegen rode lantaarndrager ASV’57: 3-2

Sport en vrije tijd

ENTER – Na een ronduit beschamend zwakke vertoning heeft Enter Vooruit afgelopen zaterdag de drie wedstrijdpunten moeten laten aan hekkensluiter A.S.V.’57 uit Aadorp. De meegereisde Enterse supporters keken verbijsterd toe hoe op het sportpark ‘t Heuveltje hun club niet alleen de match verloor, maar ook de huidige tweede positie op de ranglijst op betreurenswaardige wijze te grabbel gooide.

Van acquit was thuisploeg A.S.V. beter bij de les, agressiever in de duels en vooral doortastender in en rond ‘de zestien’. Dat betaalde zich rap uit in de 1-0 voorsprong, al was daar een pingel vanaf elf meter voor nodig. Bas Workel haalde z’n directe tegenstrever neer binnen de beruchte zone en de bal lag op de stip. Bjorn Stokman belastte zich met die klus: 1-0. Dat had nog allemaal niet schokkend hoeven te zijn voor de gasten uit Enter, maar toen bij rechterspits Job Voortman in het kwartier daarna tot tweemaal toe alleen voor het aangezicht van de A.S.V.-doelman besluiteloosheid troef was, kondigde het onheil zich langzamerhand af, temeer omdat ook in die fase het veldspel van Enter Vooruit al ver beneden peil was. De Aadorpers hadden minder mogelijkheden nodig om de netten te laten trillen. Na een half uur kreeg opnieuw Bjorn Stokman alle tijd en ruimte om eens uit te halen en de middenvelder joeg de knikker snoeihard in de rechter benedenhoek: 2-0.

Na rust was het van hetzelfde laken een pak. Enter Vooruit kwam weliswaar met meer aanvallende intenties terug op het veld, pakte ook het initiatief in de tweede drie kwartier, maar wist werkelijk bedroevend weinig goed voetbal op de mat te leggen, laat staan 18 karaats kansen te fabriceren. Toen referee van der Heijden een kwartier voor sluitingstijd een overtreding op invaller Joël Scheper over het hoofd zag en Moos Veurtjes de thuisploeg naar 3-0 pegelde leek het helemaal gedaan met de equipe van trainer-coach Niek Woesthuis. Echter kwam er in de slotfase nog weer onverwachte spanning in de strijd toen invaller Robert Velten, die als dubbele spits naar de vuurlijn was gestuurd, met twee rake kopballen Enter Vooruit terugbracht naar 3-2. Men ging er in Aadorp nog eens goed voor zitten, temeer omdat door het erg vele oponthoud in het tweede bedrijf een vorstelijke blessuretijd in aantocht scheen. Maar na drie extra minuten besloot de uiterst pedant optredende arbiter Van der Heijden uit Raalte die wenselijke bespiegelingen al met het laatste fluitsignaal teniet te doen.

Enkele weken terug legde coach Woesthuis, toen de koppositie in de 3e klasse D steeds verder uit beeld geraakte, de focus op de tweede plek op de ranglijst. Na een aantal eerdere misperen plus de dramatische match van zaterdag, mag dat besef én de bijbehorende missie bij zijn manschappen wellicht ietwat aangewakkerd worden.