Afbeelding

Kluinveenschool kleurt oranjeop landelijke dag tegen pesten

Algemeen

WIERDEN – Tijdens de ‘Landelijke Dag tegen Pesten’, afgelopen vrijdag 19 april, kwamen alle leerlingen en personeelsleden van de Kluinveenschool in oranje naar school. Het doel was aandacht te vestigen op (de gevolgen van) pesten en pestgedrag. Daarom werd aangehaakt op het landelijke thema ‘Ga Oranje’.

Door oranje kleding of attributen te dragen, werd vrijdag zichtbaar gemaakt dat er wat aan pesten gedaan moet worden. Evelien Krabbe, directeur van de school: “We laten zo zien dat we ons samen inzetten tegen pesten en dat we streven naar een veilige omgeving voor iedereen. Eén op de tien kinderen op de basisscholen wordt gepest, dat is dus twee tot drie kinderen per groep. Het ontkennen van deze feiten is in principe hetzelfde als slachtoffers van pesten in de kou te laten staan! Dat willen we zeker niet. Al met al genoeg redenen om aandacht te geven deze dag!”

Dat gepest worden niet leuk is, weten de meeste mensen wel, vaak ook uit eigen ervaring. Toch is dat blijkbaar niet genoeg reden om het niet te doen, want pesten is alomtegenwoordig en komt zelfs steeds vaker voor naarmate we ouder worden. Op scholen worden leerlingen gepest, maar ook op het werk (één op de acht werknemers) en in bejaardentehuizen (één op de vijf bewoners). Dat pesten alleen onder kinderen gebeurt, is dus een misverstand.