De krullenspecialisten van het Wierdense Krullenhuys.
De krullenspecialisten van het Wierdense Krullenhuys. Simon Dirks.

Drie krullenspecialisten openenHet Krullenhuys aan Kerkstraat

Zakelijk

WIERDEN – Op de plek waar decennialang goudgele rakkers werden getapt, de laatste dorpsroddels werden besproken en menig relatie is ontsproten worden nu krullen geknipt. Het Krullenhuys is neergestreken op de hoek van de Kerkstraat met de Stationsstraat, het vroegere onderkomen van onder meer Café Bartje. Kristel, Dorien en Amanda zijn de drie kapsters van deze nieuwe salon, zelf uiteraard voorzien van een mooie bos krullen.

De naam verklapt al wat er in hoofdzaak gebeurt. “Ja, we knippen krullen”, vertelt Dorien, “maar ook mensen met andere types haar zijn natuurlijk welkom bij ons!” Naast krullenspecialisten zijn de dames ook natuurkappers. “We werken met natuurlijke materialen en producten (Eco CG). Ons Eco-concept voeren we door in het recyclen van haar bijvoorbeeld. We sturen het afgeknipte haar op, zodat het vervolgens hergebruikt kan worden voor verschillende doeleinden.”

Vorige week maandag was de officiële opening, inmiddels wordt er al driftig geknipt in Het Krullenhuys in Wierden. Veel klanten, zowel uit de regio als ver daarbuiten, weten de weg naar deze kapsalon te vinden. “We waren voorheen in Enter gevestigd, maar zijn daar na enkele jaren uit ons jasje gegroeid”, vertellen de drie dames. “Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Gelukkig hebben we hier in Wierden een prachtig en sfeervol pand gevonden. Vooral de bereikbaarheid speelde daarbij een rol. De goede locatie - in het centrum en dichtbij het station - is natuurlijk ideaal.”

Na een paar weken flink klussen is het pand naar de wens aangepast en ingericht. Authentieke details zoals het glas-in-lood, maar ook de haard bij de entree zijn behouden. “Gezellig plekje toch om even een kopje koffie te drinken als je moet wachten?”, gebaart Dorien. Maar er is nog meer dat herinnert aan de tijd dat er luid werd gelachen, gegild en meegezongen met ‘foute’ muziek. “We hebben de houten vloer laten zitten, maar deze wel goed laten schuren. Je ziet alle oneffenheden nog uit de tijd dat er peuken en van alles op de grond werd gegooid. Dat heeft wel wat.”

Nieuwsgierig naar de werkwijze van Het Krullenhuys in Wierden? Persoonlijke aandacht en een professionele werkwijze zijn de kwaliteiten waarmee Kristel, Dorien en Amanda zich presenteren. Het is mogelijk om een op maat gerichte behandelingen te kiezen. Naast de kniptechnieken, styling en verzorgingsproducten op natuurbasis, is Het Krullenhuys ook gespecialiseerd in natuurkleuringen voor elk haartype. Een afspraak maken of bekijken wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact op. Check www.hetkrullenhuys.nl of bel 06 – 81 20 16 95.