Feest in de tent op het Binnenhof tijdens Koningsnacht.
Feest in de tent op het Binnenhof tijdens Koningsnacht. Henk Steen.

?Entreebewijs nodig voor feest in tent Koningsnacht ?

Uitgaan en cultuur

WIERDEN – Voordat op zaterdag 27 april het feestgedruis losbarst in het centrum van Wierden, is het mogelijk om op vrijdag 26 april al het glas te heffen op het Oranjefeest. Groot verschil met andere jaren is dat hiervoor een entreebewijs benodigd is, om toegang tot de tent te krijgen.

Koningsnacht wordt gevierd vanaf 20.30 uur met de Twentse Toppers en de dj’s van G&D, uiteraard weer vertrouwd in de feesttent op het Binnenhof te Wierden. Er is dit jaar een kaart nodig om toegang te krijgen tot het feest. De Oranjevereniging Wierden wil hiermee het bezoekersaantal kunnen reguleren, om problemen en overlast te voorkomen. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via de website van de Oranjevereniging (www.oranjeverenigingwierden.nl). En let wel, alleen toegang voor achttien jaar en ouder.

Diezelfde vrijdag begint het feestprogramma om 15.00 uur met de seniorenmiddag. Gelegenheidskoor De Golden Oldies, bestaande uit ruim zeventig senioren uit Wierden, treden dan op in de feesttent, gevolgd door buut Karel van de Kate. Lachen gegarandeerd.

De Oranjevereniging Wierden heeft voor Koningsdag zelf een bomvol programma in petto voor de Wierdenaren. Uiteraard is er de aubade bij het gemeentehuis en de kinderrommelmarkt in het gehele centrum. Maar er is ook een photobooth, een mechanische stier, een draaimolen, de kinderspelletjes (inclusief ijsje!), een kindershow, maar liefst drie live optredens op het Binnenhof en nog veel meer. En het mooie is: het feest gaat door tot 22.00 uur ‘s avonds.

Alle informatie over het programma is tevens te vinden op de website, op Facebook en op Instagram. En natuurlijk in het vertrouwde programmaboekje dat binnenkort bij iedereen door de brievenbus valt. Het bestuur van de Oranjevereniging Wierden is nog op zoek naar hulp bij de kinderactiviteiten op Koningsdag. Al is het maar een paar uurtjes; elke hulp is van harte welkom! Voor meer informatie hierover of aanmelden om te helpen, stuur een mail naar info@oranjeverenigingwierden.nl.