Afbeelding

Leerlingen de Roerganger zetten live paasvertelling The Passion ten tonele

Uitgaan en cultuur

ENTER – Leerlingen van de Roerganger stonden vorige week woensdag even volop in de belangstelling. Zij brachten namelijk live The Passion ten tonele. Het is de muzikale Paasvertelling, waarbij geloof, hoop, verwondering en liefde inspireert mensen om het goede te doen en naast elkaar te staan. De landelijke editie van The Passion is al jaren een hit op Witte Donderdag. In Enter genoten ouders en verzorgers van kinderen van basisschool De Roerganger een dag eerder van dit fantastische evenement. Het verhaal werd op de basisschool aan de Voormors namelijk opgevoerd door hun eigen kinderen. Leerlingen, leerkrachten en ouders kijken terug op een prachtig project.

Bij binnenkomst werden de bezoekers al begroet door politie en in de zaal stond een groot podium, een gelegenheidskoortje geheel gekleed in het wit en een heuse live-band klaar om het Paasverhaal te vertolken. Vanaf het moment dat de eerste verteller startte, was het stil en bekeek en beluisterde het publiek de opvoering met volle aandacht.

Net zoals bij het landelijke evenement werd het verhaal van Jezus en zijn leerlingen naar de huidige tijd getrokken. Het laatste avondmaal vond plaats op het podium, het verraad van Judas werd via video opnames in beeld gebracht in de fietsenstalling van school. Jezus werd afgevoerd in een heuse politieauto, Pontius Pilatus waste zijn handen in onschuld en liet Barabas vrij. Emoties werden gevoeld op het moment dat Maria met het koor ‘Grijs’ van Jaap Reesema zong, waarna het kruis door de gang van school naar binnen werd gebracht en Jezus uiteindelijk stierf.

De moderne sfeer werd versterkt door gebruik te maken van bekende popsongs en melodieën zoals onder andere ‘Door de wind’ van Sanne Hans, ‘Grijs’ van Jaap Reesema en ‘Alles is liefde’ van BlØf. “We kijken terug op een fantastische avond en zij blij met de vele positieve en hartverwarmende reacties die wij ontvangen”, zegt een trotse directeur Marcel Markvoort.

Er werden twee uitvoeringen van The Passion vertolkt waarbij er enig onderscheid was gemaakt in liedjeskeuzes zodat het verhaal zo goed mogelijk aansloot bij de leeftijd van de kinderen. Zo klonken bij de kleuters en onderbouw liedjes als ‘Mijn papa is de beste’ en ‘Daar komt de politie’ in plaats van de wat meer beladen songs als ‘Mag ik dan bij jou’ van Caudia de Breij en ‘Avond’ van Boudewijn de Groot die bij de bovenbouw ten gehore werden gebracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding