Afbeelding

Tweede druk van succesvolboek over oude Twentseweg

Uitgaan en cultuur

REGIO – Het boek ‘Twentseweg; leven langs de oude verbindingsweg’ heeft een tweede druk gekregen. Op 15 december werd het boek gepresenteerd in de schaapskooi te Hoge Hexel en werd het eerste exemplaar officieel uitgereikt aan de Commissaris van de Koning Andries Heidema. Eind december was de eerste druk al snel uitverkocht. Zodoende zijn er opnieuw zeshonderd exemplaren gedrukt.

De Twentseweg is de oudste verbinding tussen Almelo en Zwolle, wie er nu over heen rijdt, realiseert zich vast niet dat deze weg al meer dan achthonderd jaar oud is. Het is een voorloper van de huidige N35 tussen Almelo en Zwolle. Dit boek laat zien hoe het leven op en rond de Twentse weg was, niet alleen gaan de schrijvers in op welke herbergen en boerderijen er ooit stonden, maar ook op de bijzondere verhalen over bijzondere gebeurtenissen, lokale tradities en opmerkelijke mensen.

Het boek is initiatief van de Historische Kring Wederden en met de historische verenigingen van Almelo, Nijverdal-Hellendoorn, Dalfsen, Heino en Zwolle samengesteld door Gerard Vloedbeld. Mede dankzij de financiële ondersteuning van de Provincie Overijssel is het werk gerealiseerd.

Het is voor 24,95 euro weer te koop bij boekhandel Reterink.