Jan Quintus Zwart.
Jan Quintus Zwart.

Jan Quintus Zwart veertig jaardirigent bij koor Looft den Heer

Uitgaan en cultuur

NOTTER – Jan Quintus Zwart is veertig jaar dirigent bij de Christelijk Gemengde Zangvereniging ‘Looft den Heer’ in Notter. Op dinsdag 19 maart was het exact veertig jaar geleden dat hij als dirigent werd aangenomen. Het jubileum is na de jaarlijkse jaarvergadering op maandag 18 maart gevierd. Daar werd Jan Quintus, samen met zijn vrouw Berna, in het zonnetje gezet.

Tijdens een gezellige avond met een pubquiz en feestlied werd hij gefeliciteerd door de leden. Hierbij waren zelfs nog 23 leden van het eerste uur die veertig jaar geleden al lid waren toen Jan Quintus bij ‘Looft den Heer’ werd aangenomen. Deze gezellige avond was de aftrap voor het jubileumjaar: een jaar waar ook bij de andere koren waar hij dirigent is zijn jubileum wordt gevierd.

Bij ‘Looft den Heer’ moest Jan Quintus indertijd eerst een keer op proef komen dirigeren, waar hij op advies van zijn vader Willem Hendrik Zwart een aantal oude, vertrouwde liederen heeft laten zingen. Het bestuur werd het eens: hij was weliswaar jong, maar hij mocht een kans hebben. Dit was het begin van zijn carrière als dirigent. Onder leiding van Jan Quintus groeide ‘Looft den Heer’ uit tot een groot regionaal koor met zo’n 150 leden uit de wijde omtrek. Zij repeteren wekelijks in het Kulturhus te Notter.

Het koor viert het jubileum ook nog met een jubileumconcert, op 8 juni aanstaande in de Dorpskerk te Wierden. Voor die tijd is er nog een Paasconcert op zaterdag 30 maart aanstaande, eveneens in de Dorpskerk in Wierden. Dit concert begint om 19.30 uur, de toegang is gratis.