Afbeelding

Expositie in Akkerhus Ypelo:schilderkunst Harrie Ekkerink

Uitgaan en cultuur

YPELO/ENTER – Harrie Ekkerink uit Enter exposeert vanaf 22 maart in het Akkerhus te Ypelo. Het is niet de eerste keer dat de Enternaar zijn werk tentoonstelt. Ook tijdens de kunstroute, vorig jaar in Enter, waren zijn creaties te zien in de loods bij De Waarf.

Harrie houdt van gevarieerde onderwerpen en stijlen, met name stillevens, natuurafbeeldingen en zwart-wit portretten. Iets nieuws proberen is steeds weer een uitdaging voor hem. Hij heeft een aantal creatieve hobby’s, maar begon twaalf jaar geleden met schilderen. Aanleiding was een uitje van de personeelsvereniging, waar je kon kiezen uit verschillende workshops. Daarna heeft hij bij verschillende docenten nog meerdere cursussen gevolgd. Musea zijn voor Harrie geweldige inspiratiebronnen om nieuwe ideeën  op te doen. “Als amateurschilder is het belangrijk om te genieten van het creatieve proces en proberen je eigen stijl te ontwikkelen. Maar ik geniet van het schilderen!”, merkt hij op. 

Speciale openstelling van het Akkerhus om de expositie te bewonderen is op 22 maart, 26 april, 24 mei en 28 juni. Steeds van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het kulturhus is gevestigd aan de Ypeloschoolweg te Ypelo.

Afbeelding