Afbeelding

Top in wereld slagwerknaar Wierden: Cadenza

Uitgaan en cultuur

WIERDEN – Muziekliefhebbers die nog niet bekend zijn met andere slagwerkinstrumenten dan een drumstel moeten absoluut een rood kruis in hun agenda zetten op donderdag 21 maart. Het is de avond dat Slagwerkensemble Cadenza uit Twello op uitnodiging van de Culturele Raad Wierden met haar massale verzameling aan instrumenten naar de Gereformeerde Kerk komt. Met marimba’s, vibrafoons, drums, pauken en tientallen andere instrumenten zal Cadenza een waanzinnig geluid de kerk in brengen. De ene keer warm en mystiek, dan weer bombastisch en groots.

De afgelopen jaren groeiden de talentvolle slagwerkers van Cadenza uit tot een toonaangevend orkest in de absolute slagwerk-top. Bij de laatste drie edities van de World Music Contest in Kerkrade won het ensemble in de meest prestigieuze divisie iedere keer goud. Het mag zich nu voor het tiende jaar op rij wereldkampioen noemen! Dirigent Robbert Houtkamp haalt inspiratie uit allerlei muziekstijlen en verrast je voortdurend met nieuwe geluiden. Zo werkt Cadenza naast klassieke slagwerkinstrumenten met synthesizers, basgitaar en soms zelfs blazerssecties.

Op donderdag 21 maart geeft Cadenza speciaal voor Wierden een show in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat. Laat je meevoeren door het indrukwekkende geluid van deze groep in een reis door de tijd. Variërend van Bach tot aan elektronische muziek. Aanvang is 20.00 uur. De entree bedraagt tien euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera in Enter en Reterink en in Wierden of ‘s avonds aan de zaal.