Bas Workel van Enter Vooruit.
Bas Workel van Enter Vooruit. Henk Pluimers.

Enter Vooruit kan nog winnendankzij punten in thuismatch

Sport en vrije tijd

ENTER – Na een pijnlijke puntendroogte van een maand stond Enter Vooruit afgelopen zaterdag na de thuismatch tegen S.V.V.N. weer eens als winnaar op het wedstrijdformulier met een score van 2-0. Maar of het toeziend volk het sportpark De Werf ook in jubelstemming heeft verlaten, is een ander paar mouwen. Beide ploegen brachten geenszins een sprankelende voorstelling ten tonele.

In het eerste kwartier werd de beste alinea van het zaterdagse verhaal geschreven. De groen-witten uit Nijverdal waren al na een minuut of twee dichtbij de openingstreffer middels Joep Beene, na twijfel in de Enterse defensie en vervolgens trok Enter Vooruit een kwart wedstrijd het laken naar zich toe. In dat openingsdeel noteerde zwart-wit ook de voorsprong van 1-0. Niels Getkate verstuurde een dieptepass langs het liniaaltje richting Job Voortman, die liet gans Nijverdal met een gracieuze dribbel z’n hielen zien en vanaf randje zestien rondde Wout Velten met een droge uithaal in de winkelhaak al dat puntgave voorwerk af.

Enter Vooruit had zich daarna heel wat hoofdbrekens kunnen besparen om onmiddellijk het zegel op de drie wedstrijdpunten te slaan, maar Sander Jansen en Jelle Swiers lieten mogelijkheden om van te rillen, zonder blikken of blozen liggen. Omdat de Enternaren de hamer niet liet vallen, pakte ‘De Volharding’ de draad ook wat beter op en vooral in de fase pal voor rust moest de Enterse doelwachter Teun Nijhof alles wat ie op een trainingsveld geleerd heeft in praktijk brengen om rampspoed te voorkomen.

Nadat het theekwartier verzandde de strijd in een schaakspel, waarin ook nog eens het nodige mis ging. Aan weerszijden was er geen gebrek aan inzet dan wel werklust, maar haperde het eenvoudig aan gelukte combinaties. Goed voetbal was zaterdagmiddag na rust zelfs met een prijzige bouwlamp in de hand nauwelijks te ontdekken en een scala aan kansen werd ook al niet bijeen gevoetbald. Defensief gaf Enter Vooruit overigens ook nauwelijks iets weg, aan die kant had de verdedigingslinie haar huiswerk gedaan, maar de lieden in het aanvallende compartiment die voor zwart-wit het verschil moesten maken, bleven zaterdag ver weg van het venster.

In de slotfase, met nog immer de magere 1-0 op het scorebord, gooide S.V.V.N.-coach Nico Eshuis wat extra mankracht naar de vuurlinie, maar ook dat sorteerde weinig effect. Toen arbiter van dienst Alex Bos, die de zaak bekwaam leidde, het rode karton uit z’n borstzak haalde na een trappende beweging van Sven Boerkamp (jammer in dit sportieve duel), was het ook gedaan met de Nijverdalse dadendrang. Enter Vooruit toverde in de slotminuten alsnog een klein toefje slagroom op de taart toen Job Voortman, na een eendrachtige samenwerking van het trio Bas Workel, Robert Velten en Thijs Beuving op de rechterflank, alleen op pad werd gestuurd naar keeper Patriz Loohuis en met een schuivertje het eindverdict in de boeken krasselde, 2-0.