Effekt 4 tegen Vitesse'35.
Effekt 4 tegen Vitesse'35.

Tafeltenniscompetitiein beslissend stadium

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Na de achtste ronde van de voorjaarscompetitie tafeltennis staat er voor veel teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 nog veel op het spel. Het eerste team van Effekt’74 speelde zich nagenoeg veilig met een 5-5 gelijkspel tegen DTS. Hierdoor staan ze nu zeven punten los van een degradatieplaats. Het kampioenschap is niet meer haalbaar, waardoor er bij de laatste wedstrijden niet veel mee rop het spel staat.

Voor het tweede team geldt min of meer hetzelfde, ondanks een zware 8-2 nederlaag tegen koploper Harderwijk. Team 3 is ook veilig. Zij zijn geplaatst in de kampioenspoule, maar maken geen kans meer op promotie naar de eerste klasse. Voor team 4 is het nog wel spannend. Na de knappe 5-5 tegen titelkandidaat Vitesse’35 uit Hengelo staan ze drie punten los van de degradatieplaatsen. Ze moeten echter nog wel spelen tegen de twee teams die onder hen staan, dus er is nog niets zeker met betrekking tot handhaving in de derde klasse.

Effekt’74 5 kan nog zowel kampioen worden als degraderen. Tussen de eerste plaats en de vijfde plaats (degradatie) zit maar drie punten verschil. De 6-4 nederlaag tegen Blauw Wit kwam dus slecht uit, maar het team heeft alles nog in eigen hand! Team 6 kwam afgelopen week op een degradatieplaats terecht door een zware 9-1 nederlaag tegen Rijssen. Hier zal waarschijnlijk pas in de laatste wedstrijd in de competitie de beslissing vallen als het team tegen mede degradatiekandidaat HATAC zal spelen. Het zevende team van Effekt staat nog net veilig, maar zal na de 6-4 nederlaag tegen MTC nog wel flink aan de bak moeten. Net als team 4 spelen zij nog tegen de mede-degradatie kandidaten. Team 8 lijkt op kampioenskoers. Afgelopen week werd soeverein gewonnen van DTS, 8-2. Tom Sloetjes en Stijn Klein Robbenhaar bleven in deze wedstrijd ongeslagen in zowel het enkelspel als het dubbelspel.

Voor het enige team in de duo-competitie verdween het kampioenschap uit beeld door en 5-0 nederlaag tegen mede-kampioenskandidaat Quick’20. Degradatie hoeft het team niet te vrezen, dus voor hen staat de komende weken niet veel meer op het spel.

De jeugd speelde deels een dubbele competitieronde (afgelopen zaterdag en de zaterdag ervoor). Het eerste jeugdteam zal geen kampioen worden en degradatieregels zijn bij de jeugd anders. Dit team zal ook volgend seizoen in de derde klasse uitkomen. Voor het tweede jeugdteam geldt hetzelfde. Dit team heeft goede vooruitgang geboekt wat onder andere bleek uit de drie overwinningen van Esmee Gierveld afgelopen week tegen De Toekomst. Team 3 heeft het ook goed gedaan. Hier blinkt Daan Podt wekelijks uit terwijl ook Esmee Vlaanderen en Olaf Oldenhuis Anwert goede resultaten boeken.

Komende vrijdag, 12 april, zijn er weer vijf thuiswedstrijden te bewonderen in Sportzaal het Noordbroek aan de Marjoleinlaan. Zaterdag speelt alleen het eerste jeugdteam een thuiswedstrijd. Alle thuiswedstrijden van Effekt’74 zijn gratis te bezoeken!