Doelman Leon Prinsen van Daarlerveen voorkomt doelpunt door Niek Welink van Enter Vooruit.
Doelman Leon Prinsen van Daarlerveen voorkomt doelpunt door Niek Welink van Enter Vooruit. Henk Pluimers.

Enter Vooruit laat winst inDaarlerveen liggen; remise

Sport en vrije tijd

ENTER/DAARLERVEEN – Het duel tussen Daarlerveen en Enter Vooruit, zaterdagmiddag op het sportpark De Belt in Daarlerveen, werd met een vrij bloedeloze 0-0 besloten na een eveneens weinig imposante wedstrijd. De Enternaren zullen, het wedstrijdbeeld plus de bijbehorende kansen beschouwend, nog het minst tevreden zijn geweest met de eerste remise van dit lopende voetbalseizoen.

Het begin van het duel was al als de openingsdans op een boerenbruiloft, aarzelend en met weinig bravoure. De wedstrijd trok zich traag op gang, met vooral een vrij defensief ingestelde thuisploeg en met een Enter Vooruit dat wel het meeste balbezit had, óók de meeste drang naar voren, maar met te weinig turbulentie binnen de krijtlijnen en veel te weinig beweging in de voorste regionen voetbalde. Kansjes en halve kansen kwamen er nog wel aan weerszijden, maar de doelwachters Leon Prinsen aan Daarlerveen-kant en Teun Nijhof aan de overzijde konden de zaak op hun gemakske klaren.

Waarschijnlijk hadden beide oefenmeesters nog een ander plan in de klapper, want na de wisseling van speelhelft kwam er wat meer peper en zout in de strijd. Enter Vooruit ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de zege en bij Daarlerveen leek het er verdacht veel op dat men aldaar genoegen nam met een punt na negentig minuten. De thuisclub gokte op een scherpe counter met een doeltreffend resultaat, kwam ook af en toe gevaarlijk piepen voor de goal van Nijhof, maar moest toch vooral toezien dan de zwart-witten uit Enter meer en meer het wedstrijdbeeld bepaalden. Maar pas in het laatste kwart van de match ging er af en toe een siddering door de rangen der toeschouwers toen Enter Vooruit een paar niet te missen mogelijkheden naar de Filistijnen knalde. Er was in de zone van de waarheid te weinig doortastendheid aan Enterse zijde, té voorzichtig allemaal alsof de bal een breekbaar kunstwerk was.  Woesthuis wilde echter geen genoegen nemen met de naderende puntendeling en zond in de slotfase wat fysiek opportunisme naar het front met het inbrengen van de eerder geblesseerde Jesse Nijkamp en Robert Velten, die tezamen met Wout Velten een driedubbele spitsbezetting gingen innemen. Het leek in het slotkwartier toch nog dat Enter Vooruit met een stortvloed aan offensieve lieden de driepunter ging oprapen, maar het cijfertje 1 belandde niet op het scorebord. Dubbelblank, ofwel 0-0 derhalve in Daarlerveen.