Afbeelding

Leerlingen Widerode winnen voor tweede jaar op rij schooltennis

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Maar liefst 23 verschillende teams hebben de afgelopen twee weken gestreden om de titel ‘Wierdens Schooltennis Kampioen’. Ruim honderd kinderen hebben op de banen in Sportcentrum de Stouwe gestreden om deze felbegeerde prijs. Niet alleen vele kinderen, maar ook vele ouders en opa’s en oma’s waren aanwezig.

Ieder jaar organiseert tennisvereniging TV Wierden onder leiding van hun trainers, Jesper Hondeveld en Robin Schildwacht, de tennis kampioenschappen voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in Wierden. “Dit jaar waren er zo veel aanmeldingen dat we twee donderdagen hebben gebruikt om alle enthousiaste jongens en meisjes te kunnen laten spelen”, aldus Robin Schildwacht. “Echt onverwacht! De tennissport is nog steeds populair onder de jeugd. Hierdoor konden we alle teams laten spelen en de succesvolle formule van team tegen team volledig benutten.”

Uiteindelijk streden de zes beste teams in twee poules van drie. De finale ging tussen kinderen van basisschool de Widerode en de Morgenster. Na een spannende finale ging uiteindelijk de grote wisselbeker naar de Widerode. Darenzo, Ingmar, Yill en Fem namen de grote beker en de gouden medaille in ontvangst. Ook de strijd om de derde plek werd een prooi voor de Widerode.

Alle deelnemende kinderen kregen een flyer met daarin de aanbieding voor alle basisschooljeugd in Wierden: vijf tennislessen inclusief de gehele zomer gratis gebruik van de tennisbanen van TV Wierden voor veertig euro. Een ieder die hier interesse in heeft kan contact opnemen met Robin Schildwacht, telefoon 06 – 51 33 95 12 of mail naar schildwacht4@gmail.com

Gratis tennisles 

In de maand april biedt TV Wierden drie gratis tennislessen aan, voor kinderen van de basisschool groepen 3 en 4. Op donderdagmiddag van 15.00 uur tot 15.45 uur kan er gratis kennis gemaakt worden met tennis. Op een leuke, speelse manier mogen kinderen in genoemde leeftijdscategorieën kennis maken met de beginselen van tennis. De data hiervoor zijn 11, 18 en 25 april. Aanmelden hiervoor kan via schildwacht4@gmail.com