Afbeelding

Weinig winstpartijen bijtafeltennisteams Effekt

Sport en vrije tijd

WIERDEN – In de zevende ronde van de voorjaarscompetitie tafeltennis kwamen de meeste teams van Effekt’74 in actie. Alleen twee jeugdteams hadden afgelopen week vrijaf. Er waren drie winstpartijen, drie gelijk spel en vier verliespartijen.

Team 1 kwam uit tegen Zwolle, dat aanzienlijk meer punten heeft vergaard in deze competitie. Daarbij gevoegd dat de kopman van het eerste team ontbrak, waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Aan het eind van de avond stond er toch een gelijkspel op het scorebord, door twee overwinningen van Gert Jan Arends en Martijn van Huykelom en één overwinning van Adriaan Seerden, die voor het eerst dit seizoen meespeelde na blessure. Team 2 had het lastig in Apeldoorn bij De Brug en ging met een 6-4 nederlaag naar huis. Het derde en vierde team speelden beiden gelijk tegen tegenstanders uit Enschede. Team 4 moest tegen de koploper uit hun poule DTS spelen. Team 4 had thuis geflatteerd met 9-1 verloren en ging zonder veel vertrouwen naar Enschede. Maar Sergey Sitko met twee overwinningen en Mark Brinks en Patrick Tolsma met elk één overwinning in het enkelspel en de overwinning in het dubbelspel leverden het team toch vijf punten op.

Het vijfde team van Effekt’74 behaalde een dikke overwinning tegen de nummer laatst uit hun poule. Freddie Holle en Dylan Vellheuer bleven ongeslagen in hun enkelspelen en het dubbelspel, terwijl Erwin Meijers ook twee overwinningen boekte. Team 8 had het geluk dat de tegenstander maar met twee spelers aantrad, waardoor ze drie punten cadeau kregen. In de partijen die wel gespeeld werden bleef Tom Sloetjes ongeslagen. Omdat ook het dubbelspel voor Effekt was, werd er toch nipt gewonnen: 6-4.

In de duo-competitie behaalden Frank Leijzer en Robert van Leussen een moeizame overwinning op Blauw Wit. Eén speler van de tegenstanders bleek onverslaanbaar, maar omdat het dubbelspel nipt werd gewonnen, eindige de wedstrijd toch in een 3-2 overwinning.

Bij de jeugd kwam alleen team 3 in actie. Tegen Rijssen wisten Esmee en Olaf ieder één westrijd te winnen. Voor Olaf was dat de eerste winstpartij dit seizoen, zodat er toch iets te vieren viel.

In de komende week is er alleen voor de jeugd een vol programma op zaterdagmiddag thuis in Sporthal Het Noordbroek. De meeste seniorenteams spelen pas weer na Pasen. Op vrijdagavond 5 april spelen er dan vier teams een thuiswedstrijd.