Rocco Eertink van Enter Vooruit.
Rocco Eertink van Enter Vooruit. Henk Pluimers.

Enter Vooruit ondermaatstegen S.D.C.’12 Denekamp

Sport en vrije tijd

ENTER – Mocht Enter Vooruit nog aspiraties hebben gekoesterd om dit voetbaljaar de titel in de 3e klasse D binnen te halen, dan kunnen die voornemens voorlopig bij het oud papier. In wellicht het slechtste duel van Enterse kant in dit seizoen, ging de equipe van coach Niek Woesthuis afgelopen zaterdagmiddag volledig terecht de bietenbrug op tegen het bezoekende S.D.C. ’12.

De Denekampers kwamen naar Enter toe met het nodige zelfvertrouwen in de achterzak. Was de ploeg van trainer-coach Geert Veldhuis lange tijd een gedoodverfde degradatiekandidaat, na de winterpauze hengelde S.D.C. de nodige punten wat vlotter binnen en in de laatste twee duels tegen Blauw Wit’66 en Juventa’12 werd met respectievelijke zeges van 0-4 en 3-0 al een waarschuwing afgegeven tegen de opponent van dit weekeinde, Enter Vooruit. Dat bijeen geharkte zelfvertrouwen vertaalde zich zaterdag in aansprekend voetbal vanaf de eerste minuut plus de terechte zege aan het eind van het verhaal. Waar de Denekampers elkaar met rappe aanvallen regelmatig wisten te vinden, waren de foutieve passes en de verloren persoonlijke duels aan Enterse kant nauwelijks te tellen. Na een half uur voetbal vertaalde het overwicht zich in de 0-1 voorsprong voor de gasten. Na een snelle aanval door de as van het veld stond Len Blokhuis aan het eind van die attaque om de bezoekers op voorsprong te zetten 0-1. In de Enterse dug-out had Woesthuis wellicht z’n hele elftal kunnen wisselen, maar de coach besloot al vóór de pauze met een dubbele aanpassing van het keurkorps in te grijpen. Het leverde pal voor rust een bal tegen de deklat plus een kans uit de rebound op, maar Enter Vooruit trok wel met die 0-1 in het krijt naar de thee.

Weliswaar kwam zwart en wit met betere en agressievere bedoelingen terug op de kunstgrasmat, maar ook in het tweede bedrijf bleef de patiënt in hetzelfde bedje ziek. Enter Vooruit kon geen moment de hoge positie op de ranglijst tentoonstellen en bleef ook in de tweede vijfenveertig minuten vruchteloos doormodderen. Omdat de magere 0-1 lange tijd op het scorebord bleef verankerd, kon een doeltreffende oprisping aan zwart-witte zijde nog voor enig soelaas gaan zorgen, maar niet de gelijkmaker doch de allesbeslissende 0-2 kwam in de boeken. En wederom stond een rappe aanval aan de wieg van die tweede treffer. Chantrak Kao schoof in vrije positie de knikker langs goalie Teun Nijhof en bezegelde met die dolkstoot meteen het eindverdict voor de aangeslagen Enternaren.