Afbeelding

Algemeen Wierdens Mannenkoor:zangers gezocht en koffieconcert

Uitgaan en cultuur

WIERDEN – Het Algemeen Wierdens Mannenkoor is bezig met zich te bezinnen op de toekomst van het koor. Het koor heeft nog steeds 35 leden, die op elke maandagavond nog enthousiast bij elkaar komen om samen te zingen en te genieten van het samen iets presteren. “Maar wel is het een realiteit dat ook in het koor de vergrijzing toeslaat en er dringend gezocht wordt naar verjonging in het koor”, aldus Kees Procee
voorzitter van het Wierdense koor.

Uit het koor is een werkgroep samengesteld die zoekt naar verandering en vooral vernieuwing. “Het repertoire van het koor wordt aangepakt ook naar het gebruik van meer eigentijds materiaal” duidt Procee.

“Een gezonde vrije tijds besteding is nog altijd het zingen. We willen met een plezierig en aansprekend repertoire graag nieuwe leden enthousiast maken voor koorzang in een gezellige club op de maandagavond. Muziekkennis is geen noodzaak, enthousiasme voor samen iets te presteren is al genoeg. Informatie over en vanuit het koor is nu vindbaar op Facebook en website.”

Ook tijdens het koffieconcert, aanstaande zondag, wordt ingezet op het aanwakkeren van enthousiasme voor zang onder de aanwezige mannen. “De dirigent van het koor, Frauke Langbein, laat de gasten regelmatig mee zingen. We hopen natuurlijk dat daarmee het enthousiasme voor de zang bij de aanwezige mannen wordt aangewakkerd, zodat ze zich na afloop spontaan aanmelden als potentieel lid.”

Het koffieconcert is zondag 21 mei vanaf m 12.00 uur in Anno 1987 (voorheen zalencentrum Het Anker). In dit concert neemt het koor de gasten mee in een luchtig programma, waarin vooral eigentijdse maar ook de klassieke wereld van muziek en zang voorbij komen. Het thema van het concert is ‘Een rondje Wierden’. Het programma wordt gelardeerd met beelden van het mooie Wierdens landschap. De begeleiding is weer in de vertrouwde handen van Bert Webbink op de piano. De entree is vrij en de koffie is gratis. Het programma, inclusief koffie, duurt ruim een uur. Het eerstvolgende optreden van het koor zal het najaarsconcert in november zijn samen met het Nordhorns Mannenkoor.