Soliste Suzanne van Berkum.
Soliste Suzanne van Berkum.

Dubbelconcert Sint Janin ‘t Spieker te Eibergen

Uitgaan en cultuur

WIERDEN/EIBERGEN – Harmonie Sint Jan uit Wierden gaat haar liefde voor symfonische blaasmuziek delen tijdens een dubbelconcert met Muziekvereniging Excelsior uit Eibergen. Liefhebbers van dit genre kunnen hun hart ophalen tijdens het dubbelconcert, op zaterdagavond 26 november in theater ‘t Spieker te Eibergen. Onder leiding van Egbert van Groningen brengen harmonieorkest Sint Jan uit Wierden en harmonieorkest Excelsior uit Eibergen een gevarieerd programma ten gehore.

Sint Jan opent het concert en speelt onder andere het ‘Andante e Rondo Ungarese’ van C.M. von Weber, waarin Suzanne van Berkum (1991) soleert op fagot. Fagotdocente Suzanne heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (bachelor) en het Conservatorium van Amsterdam (master). Suzanne is inmiddels een veelgevraagd remplaçant bij de Nederlandse professionele orkesten, bovendien speelt ze in het Art Musica Orkest en verschillende kamermuziekensembles.

Na de pauze brengt Excelsior Eibergen onder meer ‘Al Piemonte’ van Carlo Alberto Pizzini, waarin deze de Italiaanse streek op meeslepende wijze muzikaal beschrijft. Ook zet Excelsior haar tanden in ‘Divertimento’ van Oliver Waespi, een technisch zeer uitdagend maar ook indrukwekkend stuk uit vier contrasterende delen.

Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt vijf euro en dat is inclusief pauzedrankje. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa, maar kunnen ook vooraf worden gereserveerd door een mail te sturen naar kaarten@excelsioreibergen.nl