Afbeelding

Nieuwjaarstoernooibadmintonclub Flits

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Badmintonclub Flits heeft op zaterdag 7 en zondag 8 januari haar Nieuwjaarstoernooi georganiseerd. Het jeugdtoernooi ontving zeventig sterke spelers uit vooral Overijssel en Gelderland. Mede dankzij de 25 tellers en de steun van vele sponsoren werd het toernooi weer een succes.

Beginnende spelers werden bij de opstaponderdelen op sterkte ingedeeld en niet op leeftijd. Zo konden ze toch meedoen aan een toernooi. De aanmoedigingsprijs was dit jaar voor Luca Lokate van BC Kwiek uit Raalte. Hij speelde super enthousiast. Harrison Htun en Milan Wassink speelden de herendubbelfinale in de Opstap Dubbel tegen Wesley Brunnenkreef en Ruben Koenderink, allen van BC Flits en ook voor allen hun eerste toernooi. Ze badmintonden goed en het ging gelijk op. Uiteindelijk waren Harrison en Milan toch sterker en wonnen zo de eerste prijs.

In de finale van de U19 speelde Jurgen Meijer, van Amor uit Groningen, sterk en stabiel tegen Luca Lensen van BC Flits. Luca vocht zich in de tweede set terug, werkte een achterstand weg, maar moest zich vaak verdedigen. De wedstrijd werd verdiend gewonnen door Jurgen.

Een van de mooiste en spannendste partijen was de finale van de dubbel U17 tussen Brandon Witvoet en Jayden Zhang van BC WIK 80 uit Enschede en Luuk ter Maat en Lesley Timmermans van BC ’t Seepaerd uit ’s Heerenberg. Het spel was tactisch sterk en aanvallend. De shuttles werden goed geplaatst. De eerste set ging terecht naar de heren van ’t Seepaerd. In de tweede set maakte Jayden het verschil en daardoor wonnen ze die set. In de beslissende derde set badmintonden Jayden en Brandon schijnbaar makkelijk naar de winst.

Op zondag speelden de negentig senioren mooie en spannende partijen. Het toernooi was ook een nieuwjaarsreceptie voor badmintonliefhebbers. Tijdens het toernooi werden flitsende foto’s en filmpjes gemaakt, die binnenkort op de Facebookpagina van badmintonclub Flits komen te staan.

Zelf badmintonnen? Bij BC Flits kun je vrijblijvend een keer komen spelen. Op dinsdagen ben je vanaf 20.00 uur welkom in Sporthal ’n Dikken in Wierden. Kijk voor meer informatie eens op www.bcflits.nl