Afbeelding

Planten en struiken voor tegels:Kluinveenschool is giga-groen

Natuur en milieu

WIERDEN – De Kluinveenschool in Wierden aan de Kupersweg wordt groener gemaakt, geheel passend bij het thema van de kinderboekenweek van dit jaar. De school, met ongeveer honderd kinderen, stelde een speciale groep samen, met als doel om het schoolplein te vergroenen.

Vorige schooljaar werd er al een sponsorloop gehouden om geld bij elkaar te sprokkelen voor aanpak van het plein. Het eindbedrag was ongeveer 2600 euro en met deze opbrengst is het plein ‘vergroend’. “Voor de herfstvakantie zijn we begonnen met tegels wippen. Daarvoor hebben leerlingen van de ZoneCollege lijnen gespoten, op de plek waar de tegels eruit moesten worden gewipt”, vertelt één van de leerlingen.

Een juf laat weten dat de directrice de opdracht had gegeven om het plein aan te pakken. “We wilden liever iets voor het klimaat doen, dan een duur speeltoestel aanschaffen. En deze actie is super leuk, alle kinderen zijn zo enthousiast dat we dit met zo weinig geld kunnen doen!”

Inmiddels is het schoolplein echt helemaal af. “Wat is iedereen druk geweest! Dat begon al toen de plannen kwamen om het plein te vergroenen. Leerlingen van het Zone College hebben de planten en het tegelen gedaan. Zij weten precies welke planten en struiken goed zijn voor het schoolplein. Na vier dagen werken, zit alles in de grond. We hebben een onderhoudsplan gekregen zodat we precies weten wanneer we wat moeten snoeien. Zo zijn wij volgend jaar school met het groenste plein van Wierden!”

Afbeelding