De speeltuin is op 9 juni 1961 geopend, had veel speeltoestellen en in de winter zo nu en dan een ijsbaan.
De speeltuin is op 9 juni 1961 geopend, had veel speeltoestellen en in de winter zo nu en dan een ijsbaan.

Historische Kring Wederden

Columns

Bye, bye, speeltuin aan de Jacobsonstraat!
Aanleg van wadi en gescheiden waterafvoer, hemelwater en riolering

De hekken zijn geplaatst en het basketbal- en voetbalveld zijn verleden tijd. Dit om ruimte te maken voor het nieuwe afwateringssysteem een ‘wadi’ (water, afvoer, drainage, infiltratie) in onze straat.

Vanaf mijn zesde tot mijn twintigste heb ik (Miranda Tiehuis) in deze straat gewoond en wat heb ik een mooie jeugd gehad in ‘onze’ speeltuin. In de winter was er zelfs door de buurtvereniging een ijsbaan aangelegd. Fantastisch vonden wij het!

Na een aantal jaren elders te hebben gewoond, woon ik sinds 2010 weer in de straat waar ook mijn beide kinderen heel wat uren hebben doorgebracht in ‘onze’ speeltuin.

De voetballen van mijn zoon die lek raakten door de heg, met scherpe stekels, die om het voetbalveld stond. Ik heb nooit begrepen waarom er een heg met scherpe stekels rondom een voetbalveld stond! Nou ja, de jeugd vloog niet zo achter een voetbal aan of dat ze spelenderwijs op de weg geraakten. Speelveiligheid is en was altijd belangrijk.

We mochten als buurt ideeën voor de inrichting inbrengen en mijn idee van een prachtige vijver met eendjes en een gigantische verlichte sproeier voor de deur heeft het helaas niet gehaald! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden en wat de komende jaren mijn uitzicht gaat zijn.

De schets zag er mooi uit, de parkeerplekken zijn inmiddels onderhand genomen, en de gescheiden hemelwaterafvoer en riolering liggen er bijna in. Het voetbalveld komt terug in het verlaagde deel van de wadi, dat betekent dat de ballen niet meer op straat rollen!

We wachten af!

Bron: Miranda Tiehuis.

De ontmanteling in volle gang in februari en maart was alles weg.
Miranda Tiehuis, lang geleden op de schaatsbaan.