Janny Veneman, Jeannette Donken en Mirjam Diderich.
Janny Veneman, Jeannette Donken en Mirjam Diderich.

Cheque voor vrijwilligers van palliatieve en terminale zorg

Algemeen

REGIO – De vrijwilligers van de Palliatieve en Terminale Zorg (VPTZ) van Stichting Evenmens hebben vijfhonderd euro gedoneerd gekregen.  Er is vorige week uit handen van de ledenraad van de Rabobank Noord- en West Twente een cheque overhandigd.

De Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg (VPTZ) van Stichting Evenmens kunnen thuis hulp bieden. Zij nemen taken van de mantelzorgers over, zodat zij af en toe even op adem kunnen komen, een boodschap kunnen doen of een nacht door kunnen slapen. Inzet van een vrijwilliger kan in afstemming ‘s nachts, maar ook ‘s avonds of overdag.

Mensen die weten dat ze binnenkort overlijden, willen het liefst in een vertrouwde omgeving zijn. Partner, kind(eren), andere familieleden of vrienden nemen de verzorging dan op zich. Zij zijn de mantelzorgers. Het verzorgen van een geliefde in deze moeilijke fase van het leven kan zowel lichamelijk als geestelijk erg zwaar zijn.

Iedereen kan palliatieve terminale ondersteuning aanvragen. De vrijwillige palliatieve terminale ondersteuning van Evenmens is kosteloos. De ervaring leert dat hulp te vaak wordt ingeschakeld. “Het is heel bijzonder om in zo’n intiem, kwetsbaar proces achter de voordeur te mogen kijken. En het enige dat onze vrijwilligers ‘hoeven’ te doen is er voor de mensen zijn. Zichzelf openstellen en oog voor de situatie hebben. Daarom is het wel belangrijk dat een vrijwilliger bij de inzet in kwestie past”, aldus de coördinatoren van VPTZ.

Meer informatie over de mogelijkheden, bel naar 0548 – 638 839 of stuur een email naar info@evenmens.nl