Afbeelding
SIMON DIRKS

Wandeling ‘oorlog en vrede’ in Wierden: leerlingen van Het Laar leggen bloemen

Algemeen

WIERDEN – De kinderen van groep vijf en groep zes van basisschool Het Laar in Wierden hebben vorige week maandag, 8 april, als eerste de wandeling langs oorlogsmonumenten gemaakt. De Historische Kring Wederden organiseert onder de noemer ‘oorlog en vrede’ deze periode voor meerdere Wierdense basisscholen een wandeling die geheel in het teken staat van oorlogsgebeurtenissen.

De leerlingen van het Laar kregen van Theo Pigge tekst en uitleg over diverse monumenten, waaronder de oude klokkentoren van de Hervormde Dorpskerk, maar ook de Stolpersteine en de graven van oorlogsslachtoffer op de begraafplaats aan de Appelhofstraat. Daar mochten de kinderen witte gerbera’s leggen op de graven – onder meer van geallieerde vliegers – die geadopteerd zijn door Het Laar.

De interessante wandeling wordt ook twee keer georganiseerd voor andere geïnteresseerden. Afgelopen zaterdag, 13 april, was de eerste en aankomende zaterdag, 20 april, is nog een kans. Aanvang is 14.00 uur en de wandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Start is bij het oorlogsmonument naast de Dorpskerk aan het Burgemeester Van den Berplein. Deelname bedraagt drie euro en aanmelden kan per mail (secretariaat@historischekringwierden.nl).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding