Foto Henk Pluimers.
Foto Henk Pluimers. Henk Pluimers.

Effatha veertig jaar: club voorverstandelijk beperkte kinderen

Algemeen

ENTER – In de zaal van in De Bron in Enter was het zaterdag feest: Effatha bestaat veertig jaar. Het jubileum van deze club voor kinderen met een verstandelijke beperking werd gevierd met een feestelijke middag, met leden, leiding en familie. Er werd aan de hand van foto’s terug gekeken op de gebeurtenissen van veertig jaar, waarna de middag werd afgesloten met een heerlijk buffet.

In 1984 kregen mevrouw Lucas (de echtgenote van toenmalige predikant van de Hervormde Kerk) en ouderling Jan Brunnekreef het idee om in Enter een club te beginnen voor kinderen met een verstandelijke beperking.  

Elke vrijdagavond werd er een gezellig samenzijn gehouden, met zang, creativiteit en een Bijbelverhaal. Eerst waren deze avonden in het Dienstgebouw, daarna in de Oawerkaante en sinds twee jaar in het nieuwe gebouw De Bron. In de loop der jaren is het programma steeds meer uitgebreid met spelletjes, maar de leden maken ook regelmatig een uitstapje zoals pannenkoeken eten of bowlen.

In die veertig jaar is er veel gebeurd, toch is Effatha nog steeds een geweldig gezellige club en wordt elke keer weer uitgekeken naar de wekelijkse clubavond. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Hetty van de Riet, Dinanda Pluimers en Harald Willink al veertig jaar lid zijn. Zij werden zaterdag dan ook eens extra in het zonnetje gezet. Een van de leden schreef ter gelegenheid van dit jubileum het volgende:

Beste Leiding Effatha,

Het is fijn dat Effatha al 40 jaar lang bestaat.

We hebben altijd veel plezier, gezelligheid en creativiteit.

Er wordt veel gezongen en het samen maken van mooie dingen

Het is ook geweldig om te weten dat de leiding altijd vriendelijk en aardig is,

wat bijdraagt aan de warme sfeer.

Namens iedereen bij Effatha, bedanken wij jullie hartelijkheid voor het samen zijn op de vrijdag.

Samen vieren we deze bijzondere mijlpaal en kijken we uit naar nog vele jaren van vreugde en samenzijn.

Bedankt namens ons allemaal.