De kerkpleinmarkt bij de Hervormde Kerk.
De kerkpleinmarkt bij de Hervormde Kerk. Henk Pluimers.

Kerkpleinmarkt Enter mogelijk uitgebreid met rommelmarkt

Algemeen

ENTER – De organisatoren van de jaarlijkse kerkpleinmarkt voor de Hervormde Kerk in Enter, gelijktijdig met de Ganzenmarkt in mei, willen de markt gaan uitbreiden met een rommelmarkt.  

Dit jaar staat voor de tiende keer de kerkpleinmarkt op de rol. Gebleken is dat zowel de Ganzenmarkt als de kerkpleinmarkt elkaar versterken. Op deze dag zijn er enkele honderden mensen op de been die inmiddels de weg weten richting de oude ambachten, het rad van avontuur en de kraampjes met waren, versnaperingen en activiteiten.

“Dit jaar willen we eens kijken of dit evenement uit te breiden is met een rommelmarkt”, vertelt een van de organisatoren vanuit de Hervormde Kerk. Het is de bedoeling dat deze markt wordt gehouden in de tuin van het nieuw gebouwde kerkcentrum De Bron. “Op deze manier wordt het een gezellige gang van de Ganzenmarkt, naar de kerkpleinmarkt richting de rommelmarkt. Voor de kinderen is een rommelmarkt een uitgelezen mogelijkheid om alvast een mooi zakcentje te verdienen voor de komende vakantie.”

Om er achter te komen of er voldoende animo is om een rommelmarkt te organiseren, doet de organisatie via deze weg een oproep. “Wil je op 25 Mei tussen acht uur en twaalf uur een plekje – van 3,5 meter breed – op de rommelmarkt? Dan kun je deze nu al reserveren door een mail te sturen naar kerkpleinmarkt@hervormdenter.nl. Er zijn ongeveer 35 plekken beschikbaar en vol is vol.” De plekken zijn gratis. Er wordt wel een borg gevraagd. Die wordt teruggegeven wanneer de plek schoon wordt achtergelaten. Het initiatief is echt bedoeld voor particuliere verkopers. Dat betekent dat handelaren of professionele verkopers geen plek kunnen reserveren.