Afbeelding
henk eertink fotograaf

Gespot op Funda: dit professioneel verbouwde huis aan de Dorpsstraat 31 te Enter

Zakelijk

ENTER – Menig Enternaar komt er dagelijks langs: het markante pand aan de Dorpsstraat 31, op de hoek met de Horstinksteeg. In zes maanden tijd werd dit vrijstaande huis volledig verbouwd tot een luxe, instapklare eengezinswoning of beter gezegd: een ‘Woonklaar’ huis.

Het bedrijf dat de woning aan de Dorpsstraat verbouwde heet namelijk Woonklaar. En die naam is niet voor niets gekozen. Eigenaar Alice Lucas: “De meeste mensen vinden verbouwen spannend, of zelfs verschrikkelijk. Wij nemen deze zorgen weg, door een kant-en-klaar huis aan te bieden.” Waarom de Almelose juist dit project heeft aangepakt? “Ik ben opgegroeid in Ypelo en heb al eerder een woning verbouwd in Enter. Ik ken Enter dus goed.”

Vernieuwbouw

De woning uit de jaren vijftig werd grondig onder handen genomen. “Eigenlijk zijn alleen de buitenmuren en het dak blijven staan. Verder is vrijwel alles nieuw. Je kunt dus wel spreken van een nieuwbouwwoning, maar dan met een karakteristieke jaren vijftig jas”, aldus Alice.

“De grootste uitdaging in dit project? Er was eigenlijk geen tuin. Het hele perceel was volgebouwd. Ik vond het belangrijk dat het huis een tuin zou hebben, dus heb ik besloten de bestaande aanbouw helemaal te slopen”, vertelt Alice. Er werd een nieuwe, kleinere aanbouw gebouwd, met daarin een bijkeuken en toilet. Maar het grootste gedeelte van de vrijgekomen ruimte is nu tuin.

Energielabel A

Naast de zichtbare onderdelen als een nieuwe keuken en badkamer, werd er ook flink geïnvesteerd in duurzaamheid. Het dak en de spouwmuren zijn geïsoleerd. De vloer werd eruit gebroken en vervangen door een geïsoleerde betonvloer. En alle kozijnen zijn nieuw geplaatst, maar wel in originele stijl. Ook is er een hybride warmtepomp geïnstalleerd, samen met vloerverwarming en -koeling. Dit alles resulteert in een energielabel A.

Favoriete ruimte

Alice werkte hier zes maanden lang bijna iedere dag, samen met haar team. Ze kent het huis dus door en door. Wat haar favoriete ruimte is, daar hoeft ze niet lang over na te denken. “De woonkeuken. Ik heb er nu een ronde eettafel voor zes personen in gezet, maar er past gemakkelijk een nog grotere tafel in. En dan zodra de zon begint te schijnen lekker de deuren naar de tuin openzetten. Heerlijk lijkt me dat!”

De woning aan de Dorpsstraat 31 staat te koop. Nu met een nieuwe vraagprijs van 535.000 euro k.k. Meer informatie vind je bij Marian Peters Makelaardij.