Afbeelding
Hans Hodes

Kapsalons Wierden en Enter goedvertegenwoordigd bij Hair Awards

Zakelijk

WIERDEN/ENTER/ALMELO – Het atrium op het ROC van Twente in Almelo was vorige week maandag, 11 maart, omgetoverd tot een sfeervolle ruimte voor de jaarlijkse Hair Awards. De jaarlijkse wedstrijd voor alle studenten Haarverzorging van ROC van Twente stond dit jaar in het teken van het thema ‘007 première’.

Een thema dat draait om stijl en klasse. En dat hebben de studenten begrepen. In elke wedstrijdronde ontstonden in drie kwartier tijd de mooiste creaties. De studenten wisten daarbij de juiste stijl en sfeer te raken en vertaalden dat naar een treffend totaalplaatje van haar, make-up, kleding en props, dat niet zou misstaan op de rode loper. De studenten werden aangemoedigd door familie, vrienden maar ook begeleiders vanuit de leerbedrijven.

De vakkundige jury had de zware taak om elke ronde de studenten te selecteren die het thema met het treffendste totaalplaatje hadden weten te raken. Uit Wierden viel de zeventienjarige Tess van den Berg van Hairstudio Oonk, eveneens in Wierden, in de prijzen. Zij werd vijfde wedstrijdronde BBL 1. De achttienjarige Maud Ruiterkamp uit Zuna, werkzaam bij Hairlevel in Wierden, werd tweede in de wedstrijdronde BBL 2. In diezelfde ronde viel ook de twintigjarige Linde ten Thije uit Goor in de prijzen; zij is eveneens werkzaam in de gemeente Wierden en wel bij Ten Berge Hairstylers in Enter. Zij werd vijfde.