Alex Hu (links) en Willem Prevoost bij de lavagrill waarop de gerechten worden bereid.
Alex Hu (links) en Willem Prevoost bij de lavagrill waarop de gerechten worden bereid.

Bij Tokko Locco komen smaak en sfeer samen rondom de lavagrill

Zakelijk

HAARLE - Alex Hu is samen met zijn broer Ts Hu en Willem Prevoost de eigenaar van het Jungle & BBQ restaurant Tokko Locco aan de N35 bij Haarle. Daarbij draait alles om gastvrijheid, klantvriendelijkheid en de lavagrill. “We hopen weer een herkenbaar punt voor de Haarlese gemeenschap en omstreken te worden.”

Tokko Locco opende half januari de deuren en het overtreft het verwachtingspatroon van de eigenaren. Alex: “We hebben al zoveel mooie reacties ontvangen. Zowel persoonlijk als mooie reviews online. Die positieve reacties gaan niet alleen over ons menuen vriendelijke prijsstelling. Mensen zijn blij dat er weer wat moois zit op deze plek. Een plek die voor de omgeving toch van een bepaalde historische waarde is. Herinneringen aan de speeltuin en midgetgolf van 50 jaar geleden komen weer naar boven.”

Volledig verbouwd en vernieuwd

Het restaurant stond enkele jaren leeg, maar de mannen uit Stadskanaal hebben hun schouders er onder gezet. Van het voormalig Chinees restaurant is nog weinig te herkennen, want het interieur en de keuken zijn grondig verbouwd en vernieuwd. Zelfs alle leidingen en bedradingen zijn vervangen. “We hebben compleet onderschat wat we allemaal moesten verbouwen”, geeft Alex toe. “We hadden gehoopt voor Kerst open te gaan, maar dat was echt niet haalbaar. Leidingen waren verroest, dus we hebben echt alles vervangen en het interieur een nieuwe, frisse jungle-achtige look gegeven. Buiten is het nog geen beauty, maar met elk vrij uurtje dat we hebben, gaan we dat ook nog aanpakken.”

De broers Hu hebben de nodige horeca-ervaring. Hun ouders hebben meerdere restaurants gehad, Ts en zijn echtgenote Louise hebben de afgelopen 5 jaar de leiding gehad over een all you can eat-restaurant in Stadskanaal. Willem heeft van zijn passie voor barbecueën en grillen zijn werk gemaakt. Willem: “Ik heb een passie voor koken. Grillen en barbecueën is het liefste wat ik doe. In de zomermaanden verzorgde ik met regelmaat een barbecue voor zo’n vijftig personen. Nu mag ik dat vijf avonden per week doen. Ik kom met plezier naar Haarle, als ik zie dat de mensen genieten van onze specialiteiten.”

Specialiteiten van de lavagrill

Die specialiteiten komen voornamelijk van de lavagrill. Deze voegt niet alleen een ongeëvenaarde smaak toe aan de gerechten, maar zorgt er ook voor dat het vlees sappig en vol van aroma is. Vanuit de open keuken is te zien hoe Willem met passie een T-bone, lady steak of een Tomahawk van 1,3 kilo bereidt. “Voorafgaand aan de Tomahawk past een Tokko Locco plankje met Achterhoeks kaas, worst, stokbrood en kruidenboter goed”, adviseert Willem, “want het duurt iets meer dan een half uur voordat zo’n groot stuk vlees goed bereid is.” En wanneer het wachten wordt beloond, probeert Willem zelf naar de gasten te gaan om aan tafel het vlees in mooie plakjes te snijden.

Andere aan te raden specialiteiten zijn de Willem spare ribs, die vol van smaak zijn dankzij de slow cooking methode en een geheime marinade van Willem. Wie liever een mals stukje vlees heeft zonder bot, kan onder meer kiezen uit saté van gegrilde kippedij en een olifantenoor schnitzel. “Dit is een plat geslagen kalfsfilet, zo groot als je bord. Een heerlijk mals stukje vlees”, weet Willem.

Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is er een menu met keuze uit frikandel, kipnuggets en spare ribs. Voor vegetariërs die geen vlees, maar wel vis eten, biedt Tokko Locco op verzoek garnalen of zalm van de lavagrill. Wie geheel vegetarisch wil dineren, kan dit het beste bij reservering aangeven. “Vanaf 15 maart kunnen gasten ons nieuwe WAKA WAKA 3-gangen menu reserveren. Een culinaire surf &turf bbq ervaring voor de aangename prijs van 29,50 euro per persoon.”

Openingstijden

Momenteel runnen Alex en Willem samen Tokko Locco, ondersteund door familie en vrienden. Het tweetal is op zoek naar personeel voor de keuken en de bediening, om samen een gezellig team op te bouwen. Alex: “Ervaring in de horeca is niet noodzakelijk. We zijn bereid nieuwe mensen dit prachtige vak bij te brengen.”

Of je nu in je eentje, met zijn tweetjes, met familie of een vriendenclub bent, je bent van harte welkom. Tokko Locco is geopend op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 17.00 tot 22.00 uur. Op dinsdag en woensdag gesloten. Ga naar tokkolocco.nl om al vast de sfeer te proeven en de menukaart te bekijken. Reserveren kan via tel. 0546 - 726 898 of tokkolocco.nl.