Prins Aart Timmer (rechts) en adjudant Maurice Henning (links).
Prins Aart Timmer (rechts) en adjudant Maurice Henning (links). Moniek van de Wal.

Nieuwe hoogheden Tolmennekes:Prins Aart I en Adjudant Maurice

Uitgaan en cultuur

WIERDEN – “Het is ons een grote eer om aan iedereen te mogen voorstellen, Prins Aart I en zijn Adjudant Maurice!”. Eindelijk konden deze woorden worden uitgesproken in residentie Anno 1987 te Wierden. Het is de thuisbasis van carnavalsvereniging De Tolmennekes in Wierden.

De nieuwe Hoogheden hebben lang hun mond moeten houden door alle coronaperikelen, maar nu was het dan eindelijk zover. De heren zijn geen onbekenden voor de Tolmennekes. Prins Aart I is sinds enkele jaren lid van de Tolmennekes en Adjudant Maurice is al een Tolmenneke sinds 1995. Beide hoogheden delen hun grote liefde voor het voetbal en het carnaval vieren. “Een fantastische combinatie van twee heren waarvan de ene eerst doet en dan pas denkt en de andere eerst denkt en dan pas doet. Dat gaat dus helemaal goed komen!”, aldus een woordvoerder van de groep.

Timmer is van beroep zzp-er in de bouw en Henning analist in het laboratorium van Medlon. “Onze nieuwe Prins leeft voor het voetbal en dan met name zijn cluppie Juventa. Hij is daar voorzitter van de scheidsrechtercommissie, lid van de Gebouwencommissie die zich bezighoudt met het onderhoud van clubhuis, opstal en groen en hij fluit regelmatig een wedstrijd. Adjudant Maurice heeft achttien jaar in het bestuur van De Tolmennekes gezeten en heeft de afgelopen jaren al menig Prins Carnaval begeleid en is bekend met alle tradities binnen de carnaval. Het lijdt geen twijfel dat hij een fantastische rechterhand zal zijn van Prins Aart I.”

Onder het motto ‘Eindelijk na twee jaar, voegen wij alles weer bij elkaar’ gaan de heren voorop in de polonaise het komende carnavalsjaar.