Afbeelding

WVC Dames voor het eerst kampioenals Weghorst Makelaardij WVC Volley

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Het damesteam van WVC is tijdens de ‘Super Saturday’, vorige week zaterdag, na een overtuigende overwinning van 3-1 op Harambee tot kampioen gekroond. Dit zorgde voor een fantastische sfeer in de sporthal met jeugd en ouders op de (VIP)-tribune.

Het afgelopen seizoen begonnen we met een nieuw team dat bestond uit een mix van Dames 1 en Dames 2. De doelstelling was om in de top drie van de eerste klasse te eindigen en dat is gelukt! Dankzij intensieve trainingen is een hecht team gevormd, waarvan alle leden goed op elkaar afgestemd zijn. “Door deel te nemen aan verschillende oefenwedstrijden, ontdekten we waar we nog konden groeien maar ook waar we al heel goed in waren”, aldus Daniël Brouwer, een van de trainers van het team.

De start van het seizoen begon goed, weet Brouwer. “Naarmate het seizoen vorderde, verbeterden we steeds meer en behaalden we meer overwinningen. Ook namen we deel aan de bekercompetitie, waarbij een wedstrijd tegen SSS DS 2 een echt hoogte punt was, met hard werken aan beide kanten. Hoewel we die wedstrijd niet wonnen, hebben we wel laten zien wat we konden en motiveerde dit ons alleen maar meer om in de competitie beter volleybal neer te zetten.”

Er zijn ook wedstrijden verloren, maar die momenten zijn volgens Brouwer zorgvuldig besproken en gebruikt als leermomenten. “Zo konden we gedurende het seizoen gestaagd door werken aan ons plan om uiteindelijk proberen het kampioenschap binnen te behalen. En met succes! Met nog twee wedstrijden te gaan, hadden we nog één set nodig om het kampioenschap veilig te stellen. We reisden met een grote groep supporters en sponsoren naar Hengelo af om daar ons kampioenschap definitief te maken.”

Ondanks de matige wedstrijd werd het achter af een groot feest met familie, vrienden en sponsoren, dat later in Wierden nog verder werd voortgezet in het sportcafé tot in de late uurtjes. “Tijdens deze sfeer was het een mooi moment om de mede kampioenen ook in het zonnetje te zetten. Met onze nieuwe kampioensshirts aan hebben we de felicitaties en kleine attenties uitgedeeld aan de kampioenen. We kijken met trots terug op het afgelopen seizoen en kijken vol enthousiasme uit naar de uitdagingen die het komende seizoen in de promotieklasse met zich mee zal brengen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding