Afbeelding
Ruud Hofman.

SVZW Basketbal organiseert reünietijdens MountainMan Mixtoernooi

Sport en vrije tijd

WIERDEN – SVZW Basketbal houdt op zaterdag 25 mei het jaarlijkse MountainMan Mixtoernooi. Dit jaar krijgt het evenement een extra feestelijk tintje, want na afloop van de wedstrijden is er een reünie voor oud-leden. De vereniging bestaat namelijk 55 jaar.

Tijdens het mixtoernooi nemen leden, oud-leden, jong en oud, meiden en jongens, doorgewinterde veteranen en recreanten in gemengde teams het op het basketbalveld tegen elkaar op. Het MountainMan Mixtoernooi is vernoemd naar erelid Henk Berkhof, die met zijn twee meter lange lijf als basketballer de bijnaam ‘Mountain Man’ verdiende. Deze vriendelijke reus is bij de vereniging jarenlang actief geweest als jeugdtrainer en heeft veel basketballers door de jaren heen zien opgroeien. Tijdens vele mixtoernooien had hij ook een vaste rol als omroeper en uiteraard is hij ook dit jaar weer terug te vinden in het omroephok.

Het mixtoernooi is voor de vereniging een jaarlijks terugkerend evenement waar er natuurlijk veel wordt gebasketbald, maar waar vooral veel lol wordt gemaakt en herinneringen worden opgehaald. De vereniging heeft inmiddels al veel oud-leden benaderd om mee te doen, in de stille hoop dat er wellicht wat basketballers een terugkeer maken en de draad weer gaan oppakken.

Aansluitend op het mixtoernooi wordt in Sportcafé Wierden een reünie gehouden. Toen Sporthal ‘n Dikken in 1969 werd gebouwd, maakte het eerste damesteam haar debuut en besloot om te gaan basketballen. Dit betekende het begin van de eerste basketbalvereniging in Wierden. Dit jaar wordt het 55-jarig jubileum gevierd met een reünie. Ben jij een oud-lid? Dan ben je van harte uitgenodigd voor de reünie. Meer informatie over het inschrijven voor het mixtoernooi en informatie over de reünie verschijnt op www.svzwbasketbal.nl of houd de social kanalen in de gaten via @svzwbasketbal.