Afbeelding

Beukersweide neemt tweeextra tennisbanen in gebruik

Sport en vrije tijd

WIERDEN – De Wierdense tennisclub Beukersweide heeft zaterdagmiddag 9 maart twee nieuwe tennisbanen in gebruik genomen. Onder toeziend oog van onder meer de eigen leden en genodigden van de gemeente, WiE-Sport en sportwethouder Hans Ter Keurst opende het oudste en jongste spelende lid van de vereniging de baan op spectaculaire wijze. Daarmee heeft de tennisclub nu acht buitenbanen op sportpark Het Lageveld tot haar beschikking.

Door met een tennisbalkanon een met papier afgesloten toegang tot de nieuwe banen open te schieten, werd een entree gecreëerd waardoor de twee leden, de 87-jarige Paul Verhey en zevenjarige Mette Batterink, samen met voorzitter Harry Buter de baan op konden lopen. Deze officiële ingebruikname is een opmaat naar de feestelijke opening, met alle leden van de vereniging, medio juni.

Reden voor uitbreiding van het aantal banen is groei van het ledenbestand van Beukersweide. Bij de toetreding op sportpark Het Lageveld in 2015 zijn er zes banen aangelegd, op basis van een raming van het ledenaantal toentertijd. Buter: “Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en we zien dat we groeien. De ligging tussen de voetbalverenigingen heeft ons geen windeieren gelegd. We zien ook dat de gemiddelde leeftijd lager is dan toen wij hier naar toe verhuisden in 2015. Dat betekent veel meer zeer actieve spelers en dus veel competitie teams, veel training en vrij spelen. Daarom hebben we in juni 2021 als bestuur besloten om te onderzoeken of uitbreiding met twee banen haalbaar was.”

Er was bij de aanleg van het tennispark al rekening gehouden met mogelijke groei. “De huidige nieuwe normen voor licht en geluid bieden ruimte voor twee banen, in plaats van de toentertijd geraamde vier. Door die strengere regelgeving is het ook niet mogelijk om padelbanen te realiseren op deze plek. Daarom hebben we gekozen voor uitbreiding met twee reguliere tennisbanen, waar we als vereniging ontzettend blij mee zijn! De rest van de grond wordt ingezaaid met een bloemzaadmengsel.”

Ook wethouder Ter Keurst is blij was met deze aanwinst op sportgebied. Volgens hem heeft het bestuur van Beukersweide doorzettingsvermogen getoond, waardoor dit resultaat is bereikt.

Mette Batterink en Paul Verhey,
Het tennisbalkanon dat de entree tot de twee nieuwe banen open ging knallen.