ASV Dronten.
ASV Dronten.

SVZW begint op eigen mat tegen ASV aan tweede seizoenshelft

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Op zaterdag 21 januari beginnen de voetbalclubs in de eerste klasse E aan het tweede deel van de competitie. SVZW ontvangt dan ASV Dronten op het eigen sportpark in Wierden.

ASV Dronten kwam al wel eens eerder voor een competitiewedstrijd naar Wierden, maar dat is al een tijdje geleden. De laatste keer was op zaterdag 14 oktober 2017. ASVD verloor die middag met 3-1 in Wierden. De ploeg stond toen onder leiding van Raymond Schuurman. Het huidige team wordt getraind door Patrick Posthuma. Hij is bezig aan zijn vierde seizoen. Onder zijn leiding werd ASVD in 2022 kampioen van de tweede klasse G en promoveerde zo naar de eerste klasse. Dit seizoen zijn de Drontenaren heel goed bezig in de eerste klasse E. Zij bezetten nu de derde plaats op de ranglijst met 21 punten uit elf wedstrijden. Er werd alleen verloren van Quick’20 en WHC. En dat zijn niet de minste tegenstanders. Met zes doelpunten is Yordi Schols de topscoorder in de competitie. Om goed aan het vervolg van de competitie te beginnen ging ASVD vorige week op trainingskamp, dit allemaal om op 21 januari met drie punten weer uit Wierden te vertrekken.

SVZW is ook hard aan het trainen om de eerste thuiswedstrijd in 2023 winnend af te sluiten. Op 10 december speelde de Wierdense ploeg de laatste thuiswedstrijd van het jaar. In die wedstrijd lukte het om DZOH met 4-0 te verslaan en dat was daarmee de derde thuiswedstrijd op rij die werd gewonnen.

In de winterstop kwam er trainersnieuws naar buiten bij SVZW. De huidige trainer Joram Hendriks gaf aan dat hij zijn contract niet wilde verlengen en dat hij op zoek gaat naar een nieuwe club. Voor het seizoen 2023-2024 heeft SVZW Frank Eeftink aangesteld als trainer. Joram Hendriks gaat er wel alles aan doen om zijn periode bij SVZW goed af te sluiten. Op dit moment zijn er elf van de 26 geplande wedstrijden gespeeld. Alle kans dus om nog heel wat punten te pakken en te stijgen op de ranglijst. Ook zijn er nog twee periodetitels te verdelen. Als SVZW het niveau haalt van de laatste thuiswedstrijden dan moet het mogelijk zijn om een goed resultaat tegen de bezoekers uit Dronten te halen. Wint SVZW dan komt de ploeg in punten aantal op gelijke hoogte met ASV Dronten. De wedstrijd op sportpark Het Lageveld in Wierden begint om 14.45 uur.

Gerrit Koers