Stefan Maat van SVZW.
Stefan Maat van SVZW. Henk Steen.

SVZW pakt eindelijk weervolle buit, 4-1 tegen KHC

Sport en vrije tijd

WIERDEN – SVZW ontving zaterdag de gasten van KHC Kampen op sportpark Het Lageveld. Het was de enige ploeg die tot nu nog ongeslagen op de derde plek stond, met slechts twee tegengoals.

Op deze koude zaterdagmiddag was daar meteen in de eerste minuut al een corner voor de thuisploeg. Ook de eerste reële kans was voor de Zwaluwen toen in de tiende minuut de voorzet van rechts niet op waarde werd geschat en er slechts een corner restte. Datzelfde gebeurde in de achttiende minuut toen de voorzet van Jesper Middelkamp niet werd afgemaakt door Jasper Groothuis, echt een grote kans op de 1-0.

Het speelveld was klein, vond hoofdzakelijk op het middenveld plaats en ontving Ian van der Kolk van KHC de eerste gele print in dit duel na een half uur spelen. Uit de vrije trap van Stefan Maat vond Jasper Groothuis dit keer wel het doel, hij kopte fraai de 1-0 achter doelman Steven Vonk. In de 39e opnieuw geel voor de gasten, dit keer was Maurice Vespignani aan de beurt en uit die vrije trap van Tom ter Hogt kopte Groothuis op de lat, maar toen was er al afgefloten vanwege buitenspel. Het bleek uitstel van executie want de uitstekend spelende Jesper Middelkamp strafte een fout in de Kampense verdediging genadeloos af door met een strak schot de 2-0 op het scorebord te brengen, vlak voor rust en dus ook de ruststand, dik verdiend.

Geen wijzigingen na de thee, maar na enkele minuten spelen was daar de eerste wissel bij de gasten, Karim Gabara werd vervangen door Cris Westerkamp, terwijl drie minuten later Jorik Schuur een serieus geblesseerde medespeler moest vervangen. KHC verhoogde de druk in die fase hetgeen in de zestigste minuut leidde tot een penalty na een niet al te handige actie van Jeffrey Buitenhuis in de zestien. Leroy Knol velde het vonnis en tekende voor de aansluitingstreffer: 2-1. En niet veel later zette Jesper Middelkamp goed voor en Bas ter Hogt rondde doeltreffend af: 3-1!

In de 66e minuut besloot SVZW trainer Joram Hendriks tot een dubbele wissel, Jesper Groothuis en Tom ter Hogt maakten plaats voor Yessin Maskoul en Frank Smit, terwijl Stefan Maat zijn inzet geblokt zag en er een corner aan over hield. KHC-trainer Durmusoglu wisselde in de 77e minuut nogmaals door Ian van der Kolk te vervangen door Mike Frederiks. Twee minuten later behoedde SVZW-sluitpost Julian Bakker zijn ploeg, na onvoldoend uitverdedigen. Vervolgens ook geel voor SVZW na al te veel commentaar van Stefan Maat en in de 85e minuut deelde de thuisclub de genadeklap uit: uit de voorzet van (opnieuw) Jesper Middelkamp scoorde Yessin Maskoul de 4-1 en was de pot gespeeld.

Uitblinker Middelkamp ontving op de valreep nog geel, werd kort daarop vervangen door Daan Geerts, maar in de stand kwam geen verandering meer en dus bleven de punten in Wierden.