Afbeelding

Vrijwilligers actief tijdensNLdoet in Generatietuin

Natuur en milieu

WIERDEN – Tijdens NLdoet, op zaterdag 17 maart, pakte een grote groep vrijwilligers verschillende klussen aan in de Generatietuin. Naast de vaste groep vrijwilligers, die een ochtend extra kwamen werken, was er een flink  aantal nieuwe aanmeldingen en zo werden die dag meerdere klussen aangepakt.

Een vrijwilliger maakte een stevige stellage voor acht druivenplanten. Met dank aan de technische kennis van deze vrijwilliger staat er voor jaren een degelijk hekwerk waar de druiven langs kunnen groeien. De komende tijd worden de palen nog zwart geverfd, zodat ze minder opvallen tussen het groen.

Ook de zitjes van een van de picknickbanken waren versleten en onveilig. De Meubelzwagerij maakte nieuwe solide zittingen en na een ochtend boren en schroeven is de picknickbank weer klaar voor gebruik.

Daarnaast waren de paden aan renovatie toe. Een groep vrijwilligers verwijderde onkruid en anderen stortten nieuw granulaat over de slechte plekken uit. Grootgroener sponsorde het granulaat en gaf advies over de werkwijze. Het was een zware klus en deze is nog niet helemaal af. De paden aan de westkant zijn inmiddels weer mooi vlak. De oostkant wordt de komende maanden aangepakt.

Halverwege de ochtend was er een gezellige koffiestop en de Generatietuin sloot het vrijwilligerswerk af met Twentse krentenwegge.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding