Afbeelding

Gemeentelijke bijdrage voor werkgroepLandschap van Coöperatie Notter-Zuna

Natuur en milieu

NOTTER/ZUNA – De gemeente Wierden heeft vanuit afdeling Recreatie & Toerisme en Landschap een financiële bijdrage beschikbaar gesteld voor de werkgroep Landschap van Coöperatie Notter-Zuna. Hierdoor kan de werkgroep diverse handgereedschappen en kleine machines aanschaffen.

De coöperatie zet zich in om de leefbaarheid van de buurtschappen Notter en Zuna generatiebestendig te bevorderen. Met een groot aantal vrijwilligers zorgt de werkgroep Landschap er bijvoorbeeld voor dat de wandelroutes in Notter-Zuna begaanbaar en aantrekkelijk blijven. Ook het handbediende Reggeveer (in de volksmond het pontje), die een oversteek van Notter naar Zuna (en terug) mogelijk maakt, wordt door deze werkgroep onderhouden.

Vanuit afdeling Recreatie & Toerisme en Landschap heeft de gemeente Wierden regelmatig overleg met de werkgroep van Coöperatie Notter-Zuna. Zo kwam ook de wens voor nieuw handgereedschap en kleine machines ter sprake. “De vrijwilligers kennen de omgeving goed, lopen regelmatig rondes voor controle en voeren waar nodig dan onderhoudswerkzaamheden uit”, aldus Wim Wolbrink van Coöperatie Notter-Zuna. “Op die manier zorgen zij ervoor dat de wandelpaden er mooi bij liggen en het pontje in werking blijft. Dat deden de vrijwilligers tot nu toe met eigen, geleend of oud gereedschap. Het is dan ook super dat we met de bijdrage van de gemeente Wierden nieuw handgereedschap en kleine machines kunnen aanschaffen.”

De materialen zijn inmiddels aangeschaft en vorige week maandagmiddag officieel in ontvangst genomen door de werkgroep. “We waarderen de inzet van vrijwilligers in onze gemeente ontzettend. Zij zorgen ervoor dat niet alleen onze eigen inwoners, maar ook toeristen kunnen genieten van een veelzijdig, mooi en uniek stukje landschap”, aldus wethouders Kortenhoeven en Ten Brinke.