De sponsors, donateurs en enkele bestuursleden van de Generatietuin.
De sponsors, donateurs en enkele bestuursleden van de Generatietuin. Simon Dirks.

Royale donaties voor Generatietuin: kruidentuin, grasmaaier en parkbank

Natuur en milieu

WIERDEN – Dankzij royale donaties en warme ondersteuning heeft het bestuur van de Generatietuin in Wierden flink kunnen investeren. Zo is er een goede grasmaaier aangeschaft en siert een mooie parkbank de onlangs aangelegde kruidentuin. “We gaan lekker door”, sprak voorzitter Gerrit Niezink vorige week zaterdagochtend de aanwezigen toe. Tijdens een kleine bijeenkomst, ter plaatse aan de Akkerwal in Wierden, werden donateurs en sponsoren even op een voetstuk geplaatst en de grasmachine, parkbank en kruidentuin onthuld. In totaal is er zo’n vijfduizend euro bijeen geschraapt en dat is veel meer dan in eerste instantie verwacht.

“Er is steeds meer draagvlak voor de Generatietuin, we hebben een volwaardige plek in de Wierdense samenleving verworven. Dat merken we ook van de kant van de gemeente, we hebben officieel te horen gekregen dat we op deze plek mogen blijven. De jaren van onzekerheid over het voortbestaan zijn daarmee voorbij”, aldus de voorzitter. De Generatietuin is initiatief dat gedragen wordt door enkele enthousiaste inwoners, die er een parkachtige locatie voor jong en oud van willen maken en waar behalve meerdere recreatieve initiatieven onder andere ook een pluktuin op het wensenlijstje staat.

Niezink kon de groep aanwezigen deze zaterdagochtend meer positief nieuws brengen. “De kruidentuin is aangelegd met ondersteuning van onder andere Erik Wevers en nu nagenoeg klaar. Er moeten nog wat stenen gelegd worden om de randen te markeren, maar planten zijn gekocht. Zo moet over een tijdje een mooie plek ontstaan, waar iedereen kruiden kan plukken. De tuin is tot stand gekomen dankzij donaties van de families De Graaf en Klaas en een crowdfundingsproject dat door de Regiobank is geïnitieerd en ondersteund. Ook de Geformeerde Kerk heeft een mooie donatie gedaan.”

MeubelZwagerij Wierden een nieuwe parkbank geleverd, deels door de zwagers gesponsord, die een plekje krijgt bij de nieuwe kruidentuin. Daarnaast is er een deugdelijke grasmaaier aangeschaft, dankzij de sponsorbijdrage van Station KPN. Al tijdens Sunte Mart’n werd het goede doel in de feesttent bekend gemaakt, nu is de maaier daadwerkelijk geleverd. Een welkome aanvulling, meent Niezink. “We hebben nu twee goede maaiers, waardoor het gras in de hele tuin in ongeveer anderhalf uur kan worden gemaaid. Eerder duurde dat ruim drie uur.”

De nieuw aangelegde kruidentuin in de Generatietuin.