Trashpacker Tijmen Sissing bracht eerder al een bezoek aan de Wierdense scholen.
Trashpacker Tijmen Sissing bracht eerder al een bezoek aan de Wierdense scholen. Simon Dirks

Tijmen ‘Trashpacker’ Sissing:bewustwording over plastic

Natuur en milieu

WIERDEN – Tijmen Sissing, bekend als Trashpacker, brengt op donderdagavond 27 oktober een bezoek aan de bibliotheek in Wierden. Alle basisschoolleerlingen hebben al kennis met hem gemaakt. Nu komt hij voor de ouders en andere belangstellenden met zijn verhaal over hoe je door iets kleins en simpels een grotere beweging in gang kan zetten.

De bezoekers worden meegenomen op het avontuur van Sissing, met indrukwekkende video’s en foto’s. In deze reis zitten kritische vragen, nodige kennis en bewustwording over het plasticprobleem. Aan het einde van de inspiratiesessie krijg je een vraag, die je ter plekke mag beantwoorden: welke kleine en simpele dingen kan jij doen om de wereld schoon te houden?

Als knallende afsluiter komt de Sissing met een freestyle rap. Tijdens deze interactieve improvisatieshow geef je als publiek afval of onderwerpen die Tijmen ter plekke recyclet in een rap. Kortom een leerzame, maar ook dynamische avond. Opgave via www.bibliotheekwierden.nl. De avond zelf start om 20.00 uur en de entree is vrij dankzij subsidie van de gemeente Wierden.