De boerderij in de lente van 1975 met de kersenboom in bloei prachtig plaatje.
De boerderij in de lente van 1975 met de kersenboom in bloei prachtig plaatje.

Historische Kring Wederden

Columns

Bouw van vijf herenhuizen aan de Nijverdalsestraat

* Uit de krant van 27 augustus 1979.

Bouwonderneming A. J. Dollen uit Wierden gaat vijf zogenaamde herenhuizen bouwen aan de Nijverdalsestraat. De woningen komen te staan tussen de Wethouder van Buurenstraat en de Landmanstraat. De huizen worden gebouwd op grote kavels variërend van 328 tot 440 vierkante meter.Ze zullen allen rond de ƒ300.000 gaan kosten.

Zwikker Bouwbegeleiding uit Wierden kocht de grond onlangs van de familie Noltus. De heer Weghorst van Zwikker vertelde dat veel aannemers belangstelling toonden voor de bouw van de woningen. De huizen zijn ontworpen door architectenbureau J. Nijhoff en zullen gevarieerd worden gebouwd. Ze komen waarschijnlijk in mei 1980 gereed en moeten een sierlijk complex vormen. De sierlijkheid moet onder meer gestalte krijgen in verschillende bouwwijzen.

Naast de groentewinkel van Noltus, die op de hoek van de Wethouder van Buurenstraat is gevestigd, komt een dubbel woonhuis met een plat dak. Op de hoek van de Landmanstraat wordt een vrijstaand huis gebouwd. Alle vijf herenhuizen krijgen een ingang aan de wethouder van Buurenstraat. Deze weg is de grens tussen de vijf kavels en een stuk grasland. Op de plek van deze huizen stond eertijds de boerderij waar de familie Noltus woonde bijgenaamd het Nünke. De boerderij staat al geruime tijd leeg en zal zeer binnenkort worden afgebroken.

De schets van de nieuwbouw.
De nieuwbouw in al zijn glorie aan de Niverdalsestraat begin deze eeuw.