Afbeelding

Bevrijdingsconcert 25 april 2024

Algemeen

WIERDEN - In Dorpskerk te Wierden wordt ook dit jaar weer een Bevrijdingsconcert georganiseerd. Op 25 april, een week eerder dan gebruikelijk, staan de deuren weer open voor een uur orgelmuziek. 

Het programma, dat om 20.00u begint, is weer gevarieerd samengesteld met werken van bekende componisten zoals Mendelssohn, Bach, Bruhns. Uiteraard is er aandacht voor de werken uit eigen land: daarvoor komen de namen van Zwart, Bonefaas en Sanderman voorbij. De organisten Gerard Bartels, Marco Borkent en Jan Willem Timmerman zullen afwisselend het brede repertoire ten gehore brengen.

Het Pels-orgel (1945) in de Dorpskerk leent zich uitstekend om de breedte in stijlen te vertolken. Het orgel is door materiaalschaarste in de oorlog niet opgebouwd op de wijze zoals de bouwer het voor ogen had, Het is een kind van zijn tijd dat toch gekoesterd moet worden. 

De toegang is vrij en na afloop wordt u een kop koffie aangeboden. Wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd voor de Historische Kring Wierden. Deze stichting zet zich in om de geschiedenis van Wierden levend te houden. Hoewel Wierden niet echt bekend staat om de historische wapenfeiten, weet deze stichting telkens weer een stukje boeiende geschiedenis onder de aandacht te brengen. Onlangs zijn er bijvoorbeeld een hele reeks artikelen verschenen over het onderwijs in Wierden.