Afbeelding

Veel deelnemers en mooi weer: trekkertocht Rectum-Ypelo 2023

Algemeen

Veel deelnemers en mooi weer:
trekkertocht Rectum-Ypelo 2023

RECTUM/YPELO – Wat waren de weergoden de bezitters van de trekkers dit jaar weer goed gezind. Afgelopen zaterdag vertrokken rond 10.30 uur 78 trekkers – oude, maar ook nieuwe – vanaf het Akkerhus in Ypelo. De krachtpatsers toerden mee in de zevende Trekkertocht Rectum-Ypelo. De deelname dit jaar was een record aantal: met bijrijders en kinderen meer dan honderd personen.

De deelnemers kwamen ook dit jaar weer uit de buurt, maar ook uit de (verre) regio. De trekkereigenaars zijn veelal hobbyisten die toertochten maken met hun trekker, maar ook agrariërs die meedoen en zo even een dag afstand nemen van  hun dagelijkse bezigheden. “Het gras was toch al van het land, dus ik kan ‘t wel wachten”, aldus één van de deelnemers.

De tocht ging dit jaar richting Delden, naar de zagerij van landgoed Twickel. Daar was de lunchpauze, maar ook kon de in bedrijf zijnde oude zagerij bezichtigd worden. Dit werd door de vrijwilligers van de zagerij en de deelnemers zeer op prijs gesteld. Na een tussenstop, ergens aan het kanaal tussen Delden en Enter, waren rond vier uur de trekkers terug op het erf van Gerrit Holland aan de Ypeloweg waar nog even nagepraat kon worden onder het genot van een drankje en een snack.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding