Afbeelding

Behoud van ‘t Oudzoekt vrijwilligers

Algemeen

WIERDEN – Een stichting met veel gezichten, zo kan Behoud van ‘t Oud het best omschreven worden. Het is een lokale stichting die Nederlands cultureel erfgoed, met name objecten uit grootmoederstijd, wil behouden voor het nageslacht. En het betreft niet alleen de objecten, maar ook het verhaal van de gebruiker.

“Wij hebben onlangs een voormalige winkelruimte in Krönnenzommer te Hellendoorn permanent mogen inrichten met objecten”, duidt Jos Kruiper, initiatiefnemer van de stichting. “In tweede fase gaan wij de belevingsgangen inrichten met deelcollecties uit onze omvangrijke collectie. En het geluk kan niet op, een zeer grote zorginstelling in Enschede heeft ons uitgenodigd om hier ook permanent te exposeren.”

Om de groei de baas te blijven zijn vrijwilligers nodig. “We zoeken vrijwilligers die ons willen helpen met onze activiteiten: inrichten van exposities, commissie genealogie, depotwerkzaamheden of ons bestuur wil ondersteunen. De vrijwilligerswerkzaamheden vergen elke drie maand ongeveer drie uur van uw tijd. U maakt dan ook vooral ouderen blij in zorginstellingen, waar wij vaak twee of meerdere vitrinekasten hebben staan. De daarin tentoongestelde objecten worden elke drie maand gewisseld.”

Daarnaast zoekt de stichting een archivaris, die de zeer omvangrijke ansichtkaartencollectie in bakken wil ordenen en eventueel ook de collectie beeldmateriaal aan wil pakken. Deze werkzaamheden kunnen vanuit huis worden gedaan.

Voor meer info, mail naar stichtingbvho@hotmail.com of neem contact op met collectiebeheerder Jos Kruiper, telefoon 06 – 43 12 09 21.

Afbeelding