Gerry Veldhuizen overhandigt namens de Crea-club de cheque aan Roelien van Leussen van Carintreggeland locatie op zorgboerderij De Piet.
Gerry Veldhuizen overhandigt namens de Crea-club de cheque aan Roelien van Leussen van Carintreggeland locatie op zorgboerderij De Piet.

Handgemaakte wenskaarten in trek:Crea-club doneert achthonderd euro

Algemeen

YPELO – De dagvoorziening van Carintreggeland op locatie Zorgboerderij De Piet in Ypelo heeft afgelopen week een cheque van achthonderd euro gekregen van de Crea-club Wierden.

Crea-club Wierden werd gestart in 2003, dus 2023 is een jubileum jaar. En wat in 2003 begon met het maken van kerstkaarten, groeide door met vele andere kaarten voor allerlei gelegenheden. De groep begon als leden van hetzelfde koor en bestaat nu al jaren uit acht dames uit Wierden en Almelo.  De kaarten zijn kleine kleurrijke kunstwerkjes met veel knip en plakwerk om een reliëf op de kaarten te krijgen.Om de paar weken komt de groep bij elkaar. Daarnaast werken de leden vanuit uis en wordt het werk onderling uitgewisseld: sommige dames knippen graag en andere borduren liever of plakken de kaarten.

Afgelopen jaar kwam er een bestelling van vijftig kaarten vanuit Canada, deze mevrouw kwam de kaarten zelf ophalen en bestelde ook nog eens vijftig kaarten voor een vriendin in Amerika. Erg leuk voor de leden van de Crea-club, zo krijgen ze waardering voor hun werk. Nog extra mooi was de extra gift voor het goede doel.

Belangstelling voor de kaarten? Ze kosten 1,10 euro voor de 3D-kaarten en 1,30 euro voor de kaarten uitgevoerd met 3D en borduursels. Inlichtingen bij Gerry Veldhuizen (0546 – 571 153) en Jannie Hakvoort (0546 – 577 773) of zie de Facebookpagina van de Crea-club Wierden.