Eric van Otten, dochter Esmee Stell-Van Otten en Irma van Otten.
Eric van Otten, dochter Esmee Stell-Van Otten en Irma van Otten. Simon Dirks.

Transformatie winkel Van Otten:meer zelfbediening en tearoom

Zakelijk

ENTER – Patissier en Broodspecialist Van Otten, gevestigd aan de Dorpsstraat in het hart van Enter heeft een metamorfose ondergaan. In ruim vier weken tijd is de winkel compleet gestript en opnieuw ingericht. Eigenaar Eric van Otten laat weten dat er meer ingestoken is op beleving: zo is een deel van de winkel afgeschermd voor een knusse tearoom. Daarnaast is zelfbediening de hoofdmoot geworden; het in een rij wachten voor een balie is daarmee verleden tijd.

Eric en Irma en dichter Esmee Stell glimmen van trots als ze klanten een warm onthaal geven in de nieuwe zaak. Het is even wennen; de routing is gewijzigd evenals de complete inrichting van de winkel. “Heb je haast en wil je snel even wat broodjes of gebak kopen, dan kan dat. Je pakt het zelf en rekent af bij de kassa”, duidt Eric. “En heb je behoefte aan hulp, dan staan onze medewerkers klaar. Ook voor het speciaalbrood is nog steeds veel aandacht. Hiervoor hebben we wel een balie ingericht en dit brood wordt dan ter plaatse vers voor de klant gesneden.”

De uitstraling van de winkel is warm, vriendelijk en vooral ook ruim. In het midden is een zuil met waar afgerekend kan worden, daaromheen zijn diverse lekkernijen te vinden: aan de linkerzijde de patisserie en aan de rechterzijde de broodjes. Enigszins afgeschermd van de winkel is geheel links in het pand een knusse tearoom gerealiseerd. “Er is behoefte aan”, merkt Eric op. “In het verleden hebben we het ook wel eens geprobeerd, maar wellicht liepen we toen iets te snel. Enternaren gingen vroeger niet in hun eigen dorp een bakje koffie of thee drinken. Dan werd er al snel gedacht: ‘heb je niks beters te doen dan koffie of thee drinken in het dorp’. Dat is niet meer zo, gelukkig. Je kunt hier nu terecht voor een zakenafspraak of gezellig met familie of vrienden een lunch nuttigen. Er zijn diverse vers belegde broodjes, gebakjes en drankjes.”

De verbouwing was nodig, meent Eric. “De vorige winkel was 18,5 jaar geleden opgeleverd. Aan de voorzijde leek het misschien nog wel wat, maar hij was gewoon op, ook technisch. Dan kun je her en der wat investeren, maar dat blijft lapwerk. Nu kunnen we trots zijn en hebben we ingestoken op wensen van klanten, zoals meer zelfbediening. We hebben in 4,5 weken tijd heel wat werk verzet met het team. Daar ben ik trots op. De marktkraam die we tijdelijk hadden voor verkoop was leuk, maar ik moet zeggen dat ik met dit herfstweer nu blij ben dat de winkel weer toegankelijk is”, vertelt Eric lachend.

Enter is één van de vijf winkels die Van Otten in de regio onder zijn hoede heeft en de eerste volgens het nieuwe concept. “Het is inderdaad wel de bedoeling om op termijn ook de andere vestigingen aan te pakken zodra ze daar aan toe zijn. Welke locatie als volgende wordt vernieuwd? Haha, dat ga ik nu nog niet zeggen.”

Afbeelding
Afbeelding