Kooiker Automatisering Rijssen
Kooiker Automatisering Rijssen Danielle Alberts Fotografie

Kooiker Automatisering vertrekt naar Rijssen en opent showroom

Zakelijk

RIJSSEN - Kooiker Automatisering verhuist in het voorjaar van het industrieterrein in Enter weer naar Rijssen, naar haar eigen pand op de hoek van de Spoelerstraat en de Morsweg. “Vanaf half februari begint de verbouwing, en in juni hopen we het pand te betrekken”, zegt Wouter Kooiker.

Kooiker Automatisering levert hardware op maat, via haar webwinkel, aan bedrijven en consumenten, die zelf hun PC kunnen samenstellen. Medewerkers van Kooiker Automatisering zetten de PC’s in elkaar. “Ons assortiment varieert van mini PC’s voor het werken in een cloud omgeving tot high-end Gaming PC’s voor het spelen van de nieuwste games”, vertelt Wouter. De laatste jaren kent het bedrijf een explosieve groei en staat inmiddels bekend als een internationale webwinkel. In het huidige pand aan de Vonderweg in Enter staan de ruimtes vol met alle benodigdheden voor het samenstellen van PC’s. “We zijn hier compleet uit ons jasje gegroeid”, zegt Wouter. 

Kooiker Automatisering startte in 1998 aan de Bouwstraat in Rijssen als IT-winkel. Van de Bouwstraat verhuisde het bedrijf naar haar eigen pand aan de Spoelerstraat 48 in Rijssen. “We deelden het pand met twee huurders. Toen deze twee huurders het pand verlieten, was de totale bedrijfsruimte te groot voor Kooiker Automatisering.”
Kooiker Automatisering vertrok vijf jaar geleden naar een passend pand in Enter, en verhuurde het pand aan de Spoelerstraat 48 aan Dorcas.

Gaming PC’s
Nu, vijf jaar later, heeft Kooiker Automatisering die ruimte van 1200 m2, vijf keer zo groot als het huidige pand, hard nodig. “Vooral de markt van de Gaming PC’s groeit snel. Klanten komen uit heel Nederland en België en halen vaak ook zelf hun Gaming PC’s op.”
“In de gamewereld zijn we altijd op zoek naar het nieuwste”, vertelt Rianne, hoofd van de assemblage-afdeling. Alles wat nieuw op de markt komt proberen we zo snel mogelijk aan te bieden.”
“We hebben een bekende naam verworven als het gaat om het snel leveren van PC op maat aan zowel bedrijven als consumenten en de service die hierbij hoort”, geeft Wouter aan.

Showroom
Nieuw is dat in het pand aan de Spoelerstraat een showroom komt, waar voorbeelden van Gaming PC’s te zien zijn. “Ook de assemblageruimte wordt een stuk groter, voor maximaal 10 assemblage medewerkers, daarom zijn wij ook opzoek naar extra assemblage medewerkers. In ons huidige pand is daar geen ruimte meer voor. We lopen hier elkaar nu al in de weg.”

De verbouwingswerkzaamheden aan de Spoelerstraat 48 in Rijssen worden gestart in februari 2024. Het gemoderniseerde pand gaat in juni van dit jaar open. De contactgegevens blijven hetzelfde. Wouter en de medewerkers zien er naar uit. “We kunnen niet wachten om onze klanten te verwelkomen op ons nieuwe adres, waar we dan ook eindelijk een showroom hebben!”

Meer informatie op www.kooikerautomatisering.nl